Gosa med kameler på Knuthenborg
Annons
Reseberättelse:

Gosa med kameler på Knuthenborg

(Danmark, Maribo, Knuthenborg Safaripark)

Kelig kamel

Klätterland

Ponnies

Vi besökte Knuthenborg 10 juli 2016, och trots att det var mitt i högsommaren/semestern var det behagligt lite folk. Eller är det så att ytorna är så enorma att det aldrig upplevs som trångt? Knuthenborg är nämligen hela 1250 hektar!! Man kan välja om man vill gå, cykla eller köra bil genom parken.
Det som gör parken lite unikt är att besökarna får gå ur och klappa alla djur som inte äter upp en  ;-) Att gosa med en kelig kamel känns onekeligen lite speciellt. Barnen, som vid besöket var 4, 4 och 6 år, var lite skeptiska till just kamelerna, men älskade de mindre djuren desto mer :-) Självklart får man bara köra bil genom inhängnaderna med de farliga djuren.
Parken är indelad efterde olika världsdelarna, och i den Sydamerikanska delen fanns bla apsafarin som var en av barnen favoriter. Besökarna får åka genom apornas inhängnad i en skyddad vagn och man får även en skopa pellets som man kan mata aporna med genom små gluggar i skyddsglaset. Barnen kiknade av skratt när aporna hoppade vilt över vagnen i jakten på den uppenbarligen smaskiga pelletsen, så detta blev något vi gjorde många rundor. Men även den vilda ekorren som vi såg utanför roade oss med sina konster.
Vi hade tur som var där tidigt en dag som inledningsvis var lite sval, för de vackra tigrarna var väldigt aktiva första gången vi åkte genom deras hägn, men när vi kom lite senare låg alla och sov djupt i någon skyddad grop. Det är skyltat med jämna mellanrum hur långa kötider det är från olika punkter, men det var inga köer den dagen vi var här. Inne i hägnen är det möjligt att åka flera varv om man så vill, och även ta lite olika rundor innan man är nöjd.
Ta med picknick! För även om det finns ett par ställen att köpa mat så känns det som om parken är byggd för att man ska duka upp sin  mat och bara njuta av omgivningarna. Överallt där det är säkert att stanna finns det bord och bänkar,  speciellt kring Svansjön finns underbara omgivningar och utrymmen för spring och lek. Missa inte chansen att ströva omkring till fots och upptäcka de olika naturområdena.
Om man vill äta på plats finns ett bla "Mombasa" som erbjuder standardutbudet av korv, pommes, hamburgare, pizza osv.. Det finns även ett par glasskiosker, och köerna till den vid Limpoland var rent ut sagt löjlig lång den dagen vi var där, och med oorganiserad personal som sprang fram och tilllbaka!
Barnen älskade att se djuren, men vi spenderade halva dagen vid nybyggda Limpoland, ett enormt lekområde. Med en naturklätterpark, gigantiskt sandlåda, vulkanklätterområde och vattenlek. Även stora barn och vuxna har skoj i just naturklätterparken som är som en äventyrsbana på låg höjd. Ta med badkläder om ni vill nyttja vattenleken fullt ut!
Mina barn älskade Kilimanjaro mest av allt här, ett enormt klätterområde i form av en vulkan som dessutom mullrar och får rökiga utbrott med jämna mellanrum. Tyvärr var "expedition tiger" stängt vid vårt besök.
Om jag bodde i närheten skulle jag utan tvekan köpa årskort och åka hit ofta!

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se