Utflykt till Knuthenbog safariprk
Annons
Reseberättelse:

Utflykt till Knuthenbog safariprk

(Danmark, Knuthenborg, Knuthenborg safaripark)

Vi tog detta som en heldagsutflykt, gjorde baguetter, tog med oss en stor picknick korg. Vädret var inte det bästa, det regnade lite smått under hela dagen. När vi kom fram till parken och jag förstod att man körde runt i hela parken, så var vädret inga problem. Vi började med att hitta någonstans att fika. Jag nåste säga att jag är imponerad av alla platser dom har gjort runtom i parken som man kan stanna bilen och ta fram sin korg och fika. (jag hade gärna sett lite fler toaletter runtom) Vi är en familj på 2 vuxna och 2 barn på 6 och 10 år. Vi tog även med svärmor.

Alla i bilen var i extas när vi kör runt och noshörningarna kommer gående rakt mot bilen och passerar framför oss. Det känns lite overkligt och lite spännande på samma gång. Nackdelen med vädret var att rutorna blev vattniga och det var svårt att ta bilder, men på vissa ställe fick man lov att ta ner rutorna om djuren var på avstånd. Bra med skyltar innan man körde in på ett nytt område för att visa vad som gällde där. Det bästa med hela parken var vargarna. Dom var inte särskilt aktiva men där var en som gick runt vår bil och verkligen stirrade in på oss. Tigrarna var lite tråkiga och låg väldigt osynliga, det tog lite tid att komma runt eftersom alla stannade till där tigrarna låg för att få en liten glimt. Det var inte så mycket folk så allt gick väldigt smidigt. Vid aporna är ett stopp där man går av bilen och där fick man gå in hos lemurerna. Dom är väldigt närgågna, vilket barnen(och även vi vuxna) tyckte var superroligt. Vi fick även vara med och mata de stora aporna där man kan åka traktortåg genom.

Vi tog en glass i kiosken som var gigantisk, men supergod. Vi fortsatte turen genom parken och de 5 timmar som vi var i parken, gick så fort för att man var så noga med att se så många djur som möjligt och tiden bara flög i väg. Vi var en lite sväng i vattenandet, som är perfekt för mindre barn då det inte är poller utan bara vatten som kommer från olika vattenkällor och försvinner ner i marken/stenarna. Vår 6 åring tyckte det var roligt, men 10åringen tyckte inte det var superkul. Så just vattenlandet rekomenderar jag för barn mellan 2-7 år. På hemfärden frågade jag barnen vad som var roligast, då vi 2 veckor tidigare varit på Lalandia, och båda barnen svarade Safariparken. Det var verkligen en av de bästa utflykterna som vi har varit på och jag varmt rekomendera detta till andra barnfamiljer. Trots att man mest sitter i bilen hela tiden, så har barnen aldrig suttit så stilla som dom gjorde under dessa 5 timmar.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se