Roligt på Tomteland i Mora
Annons
Reseberättelse:

Roligt på Tomteland i Mora

(Sverige, Mora, Tomteland)

Tomten

Teater

Vy

Tomteland utanför Mora är en gemytlig och familjevänlig temapark som fungerar alldeles utmärkt som ett sommaräventyr för familjen. Vi besökte Tomteland på sommaren med barn i åldrarna 5 till 10 år. Parken öppnar kl 10.00 och det är bra att vara där vid öppningsdags då första föreställningen startar strax efter kl 10. Det finns stora fina parkeringsplatser strax utanför med gratis parkering. Om man är där i tid till första föreställningen så får man en härlig introduktion till Tomteland och trollens värld, då det bor flera troll och älvor i skogarna vid Tomteland. Under hela dagen sker det tre föreställningar runtom i parken där man får följa det spännande äventyret med att hjälpa prinsessan mot Trollkungen.  Parken ligger vackert nedanför Gesundaberget, och man har skapat allting i vacker harmoni med landskapet. Det finns flera vackra timmerhus i parken, ett gigantiskt hus där den stora restaurangen finns samt det vackra huset där tomten bor. Parken är verkligen familjevänlig och handikappsanpassad med asfalterade gångvägar på de flesta ställen så det är lätt att ta sig fram med barnvagnar och rullstol.  Vi tycker att parken nog passar bäst för barn mellan 4 och 12 år och att man skall ta god tid på sig och låta barnen leka i sin egen takt. Det enda man måste hålla koll på är tiderna då teaterakterna kör igång om man vill följa den spännande historien om prinsessan och trollkungen. Alla som arbetar där är en karaktär hela dagen och lever sig in i detta på ett fantastiskt trevligt och familjevänligt sätt, och självfallet kan man träffa Tomten och överlämna sin önskelista till honom.    

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se