En härlig dag för stora och små.
Annons
Reseberättelse:

En härlig dag för stora och små.

(Danmark, Fårup sommerland)

Vi hade turen att bli test familj till Fårup sommerland i år. Förutom vi vuxna var det vår 6 årige son och kusinerna en kille på 10 år och en tjej på 13 år som åkte till Fårup en blåsig dag i juli.

Barnen var förväntas fulla så vi var på plats vid öppningstid. Ingen kö så när vi lämnat våra biljetter var det bara att köra in och parkera på den stora gräsmattan. En stor fördel med Fårup är att du parkerar efter att du betalt din entre, vilket göra att du kommer åt bilen hela dagen och kan hämta saker. Vi tog dock med oss våra saker och hyrde en skrinda där allt fick plats.

Alla var väldigt taggade och det första barnen och även vuxna gjorde var att trampa trampebåt på sjön.

Efter det var det dags för den stora favoriten, inte nudda marken banan. En fantastiskt fint anordnad bana, där i princip alla kan deltaga, på sina villkor. Det finns små genvägar man kan ta för att hoppa över vissa svåra moment. Barnen körde dock hela banan och var lyriska.

Efter banan var det dags för lite fika paus. Vi valde våfflor, med sylt och mjukglass. Här finns det mycket att köpa om man är fika sugen eller hungrig. Något som är lite ovanligt är att det finns många lite nyttiga alternativ att köpa, som tex en påse ärtor, melonbitar och annan frukt. Allt detta står uppdukat i vagnar på ett mycket inbjudande sätt, bland godis och glass. Vår son upptäckte sockerärtor och blev helfrälst i dessa.

Sedan var det dags att åka lite, de större barnen ville åka Falken och 6 åringen följde med i bara farten. Han var mycket stolt efteråt och sa att det var inte läskigt, men ville inte åka fler gånger.

Det finns ett tåg som går på räls runt parken. Antingen så åker man med för att få sig en uppfattning om parken eller så kan man ta tåget om benen är trötta och man vill byta område i parken. Vi hade tur och det var uppehåll hela dagen så vi passade på att utnyttja de fina picknik området, men grillar som brinner. Vid grillplatsen finns det stora bord med bänkar där man kan slå sig ned, barnen kan leka på lekplatsen medan maten grillas.

Det finns ett fint vattenland på området, men vädret gjorde att det inte blev så mycket bad. Vi lämnade parken vid stängningsdags och vi var alla mycket nöjda. Vi var alla överens om att vi kommer tillbaka.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se