Upzone Ullared
Annons
Reseberättelse:

Upzone Ullared

(Sverige, Ullared, Upzone Ullared)

Vår eftermiddag på Upzone i Ullared var en höjdare – bokstavligt talat… Glädjen hos barnen när de såg detta paradis är svårt att beskriva. (Likaså rädslan hos mamma.) Det var en utmaning att ta sig igenom dessa banor, men glädjen var stor när vi klarat av det. Barnen gjorde alla banor flera gånger medans vi vuxna var glada att vi klarade av dem en gång. Det var en utmaning, men vi var otroligt nöjda när vi gjort det.

Eftersom minsta sonen är tio år fick han ”bara” göra tre av fyra banor, vilket vi vuxna var nöjda med, men vi insåg snart att vi måste tillbaka om ett år, eftersom den 18 meter höga banan är för alla över 11 år. Får han som han vill så kommer nästa födelsedag att firas på Upzone. Om någon mer än han kommer att göra den vet jag däremot inte… Det är svårt att sätta någon särskild ålder som passar för denna aktivitet då det beror mycket på hur mycket man vågar, orkar och vill, men det finns som sagt var banor för alla över 8 år. Barnen slängde sig genom linbanor och njöt av varje utmaning. Vill man bara göra den lägsta banan så kan man ju göra den flera gånger, man tröttnar inte.

Våra barn är tio och tolv år och vana klättrare, men alla över 8 år får klättra och vi rekommenderar alla att testa. Den är som sagt var en utmaning, men man växer av det och det var väldigt roligt att få göra det tillsammans med hela familjen. En övre åldersgräns är lika svår att säga. Så länge du orkar, vågar och vill så tycker vi verkligen att man ska testa. Jag, mamman i familjen sa att jag bara skulle göra första banan och att jag skulle vara nöjd om jag klarade det, men när man väl gjort den så är steget till nästa inte lika stort. Det slutade med att vi gjorde alla tre första banorna och stoltheten var stor hos oss alla. Instruktionerna var lätta att följa och trots knepiga hinder och höga höjder så känner man sig säker, då säkringen är konstruerad på så sätt att du säkert vet att du är trygg. Det går inte att göra några misstag för då kommer man inte vidare. Detta gjorde att jag kunde släppa iväg barnen själva igenom banorna eftersom de inte hade lust att vänta på oss något klumpiga och räddare vuxna. Vi hade en stor fördel då parken var tom just när vi kom dit, vilket alla var otroligt nöjda med. Mest barnen då de slapp skämmas över en något högljudd mamma…

Instruktörerna som hela tiden fanns på plats pushade på oss och hjälpte till vid hinder som var kluriga att förstå, och de spred sin positiva energi över hela området.

En stor bonus är att området där parken ligger är otroligt vackert, det var en upplevelse bara det. Vackra träd, mysiga stigar och hela området luktade kåda. Mycket mysigt.

Helt klart en upplevelse att testa med barnen.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se