Maserhallen & Aqua Nova
Annons
Reseberättelse:

Maserhallen & Aqua Nova

(Sverige, Borlänge, Maserhallen & Aqua Nova )

Färden utgick från Stockholmstrakten och vi körde de ca 20 milen på drygt två timmar. Vi som åkte var två vuxna och två barn på 12 och 14 år.

Väl framme fann vi en rymlig gratisparkering precis intill badet. Dags för hopp och lek! En bra sak med de armband varje besökare får vid inträdet och som används för passering in till äventyrsbadet är att man kan ladda det med pengar för eventuella inköp under dagen, så slipper man hålla på med kontanter därinne.

Den vanliga bassängen har trampolin och det är skoj (tror höjderna var 1, 3 och 5 meter) och endast 1 m var öppen den här dagen). Inne i själva äventyrsbadet finns en bassäng med helt ok tempererat vatten och möjlighet att simma till en utedel med en s.k. lazy river som vad skön att flyta fram i. Ett bubbelbad fanns inbyggt i utedelen av bassängen, men det var inte igång vid vårt besök. De tre rutschkanorna tyckte barnen om allihop. Den ”gula”, 3G Turbo, fick bra betyg och upplevdes som ”lite läskig”, så det får ses som lyckat. Vi vuxna åkte endast den mycket breda ”röda” kanan, Magic Eye, som gav en lång och skön färd och den gillade även barnen bäst. Det finns ett bubbelbad även inomhus som gav en riktigt skön massage med alldeles lagom hårda strålar. Vi från vuxenvärlden gav upp efter en dryg timma, men barnen badade i 6 timmar.

Restaurangen erbjuder bra mat till överkomliga priser och man kan inta det man köpt antingen utanför eller inne på badet, vilket är bra.

Gällande det smarta armbandet för passering in till äventyrsdelen så hade många besökare problem vid utpassering där de kunde bli stående 2-3 minuter innan de fick till den biten, men det är ingen stor sak. Själva omklädningsrummen kändes aningen välanvända och inte heltsuperfräscha, men ingen fara på det stora hela. Överlag gav detta en väldigt positiv upplevelse och kan helt klart rekommenderas.

Hälsning från en Sverigesemester-familj

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se