Testfamiljsuppdrag - Odense Zoo
Annons
Reseberättelse:

Testfamiljsuppdrag - Odense Zoo

(Danmark, Odense, Odense Zoo)

Närkontakt med dödskalleapa

Även stora katter gillar bollar

Vår familj bestående av två vuxna och två barn (9 och 12 år) fick som testfamilj uppdrag att besöka Odense Zoo. 

Onsdagen den 13 juli 2016 satte vi oss i bilen och styrde kosan söderut. Bilresan som gick genom två betalstationer (Öresundsbron och Stora Bält) tog ca 2 ½ timme.

Väl framme släppte mannen av oss andra för jakt på parkering, då den som finns i nära anslutning var full trots att klockan var rätt tidig förmiddag (10:30). Vi var även glada att redan ha biljetter då köerna till kassorna var låååånga. 

Djurparken är väldigt grön och fin men vi upplevde att många av djuren hade alldeles för små burar. Men man kan komma många djur nära - särskilt dödskalleapornas "ö" (de springer fritt) uppskattades av hela sällskapet. 

Skyltningen och kartan över området kunde varit mycket bättre. Ibland visste vi inte vart man var/skulle gå och lättast var att "följa strömmen".

Restaurang Chungas hamburgarmenyer var värda sina pengar men atmosfären var kaos. Ljudnivån var så hög att man fick skrika till varandra. Precis utanför finns en mycket fin lekplats.

Summa summarum blev vi ganska besvikna särskilt med tanke på att Odense Zoo kan ha röstats fram som ett av Europas bästa zoo. Nej, ska ni åka till ett riktigt bra zoo så rekommenderar vi Knuthenborgs Safaripark.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se