Med tre barn på Dalenium
Annons
Reseberättelse:

Med tre barn på Dalenium

(Sverige, Stenstorp, Dalenium)

Detta är en upptäckarställe med en massa vetenskapliga och ovetenskapliga experiment för alla åldrar. Våra barn är 6-14 år och uppskattade att det fanns så mycket att göra, vi tror att även yngre och äldre barn hade haft roligt och hittat intressanta saker att göra.

Barnen fastnade först vid TV-spel, men vi drog dem snabbt vidare till sådant de inte kan prova hemma: Stapla muggar-spel, vattenpumpar och landskap där man kunde styra vattnets flöde, tankestyrd dragkamp, 3D-pussel, doft-test, vindexperiment, träningscyjkel med dynamo som fick saker att starta när man trampade, el-lab, vattenpumpar och jättesåpbubblor för att nämna något.
Mest uppskattad var den mörka gången med laserstrålar där man skulle ta sig fram utan att bryta någon stråle. Airhockey-bordet var också populärt.

Vi var faktiskt så nöjda att vi föreslog i skolan att vi skulle ha nästa klassfest här, men andra föräldrar tyckte det var för långt bort.

Totalt var vi där 4-5 timmar och det var alldeles lagom; det var tillräckligt länge för att barnen skulle hinna prova allt de ville, men inte så länge att de hann börja tröttna. Man ska ju alltid sluta när det är som roligast så har de bara positiva minnen. Vi var där en lördag i slutet av augusti och då var vi mer eller mindre själva nästan hela tiden. Undvik dock det misstag vi gjorde: Vi såg öppettiderna för Dahlén-museet som ligger precis bredvid och åkte på en tvåtimmars fördröjnings-utflykt bara för att upptäcka att Dalenium varit öppet hela tiden...

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se