Den blå planeten
Annons
Reseberättelse:

Den blå planeten

(Danmark, Köpenhamn, Den blå planet)

Havsutter

Hajtanken

Nöjda besökare

Vi började dagen med att åka bil från Helsingborg via Malmö över Öresundsbron till den Blå planeten. På vägen dit pratade vi fiskar och hajar med vår tvååring som tyckte det skulle bli jättespännande att få se fiskar. Vår trettonåring var mer tveksam till hur kul det skulle bli. Väl framme var där ingen kö och vi kom in med en gång. Det var skönt för det var kallt och blåsigt ute. Tvååringen fick syn på fiskar med en gång och rusade fram och pekade och pratade. Sen simmade en sköldpadda förbi och då blev hon lite rädd. Uppe i pappas famn gick det bättre. Det var spännande att se alla fiskar i olika storlekar, färger och former. Vår trettonåring blev motvilligt intresserad och vi pratade om vilka fiskar som finns i Öresund och han tyckte det var kul att dela lillasysters glädje. 

Havsuttrarna var fina. Vi tittade länge på en utter som låg och åt isbitar och tittade tillbaka på oss. Tvååringen tyckte om at titta när uttrarna simmade och ville nästan inte gå därifrån. Men höjdpunkten på dagen var ändå när de matade hajarna. Man kunde se att de åkte ut i en liten båt uppe på ytan av ett enormt akvarium. Sedan hissade de ner en stor lax i ett snöre. Hammarhajarna slet till sig bitar och det var spännande för hela familjen att se när de åt.  

I regnskogsavdelningen blev vi lite besvikna för vi hittade inte krokodilerna. Men vi såg flera fina fjärilar som fångade tvååringens uppmärksamhet.  

Vi åt en god lunch och på vägen ut fick tvååringen en stor gosedjurshaj i shoppen som ett fint minne. 

Vi hade en bra dag även om tonåringen tappade intresset lite emellanåt.? 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se