Kreativum och Blekinge Exotiska Värld i Karlshamn
Annons
Reseberättelse:

Kreativum och Blekinge Exotiska Värld i Karlshamn

(Sverige, Karlshamn, Kreativum, Blekinge Exotiska Värld)

En lite dimmig och mörk morgon väckte vi våra barn som är 5 (tvillingar) och 8 år gamla. Vi hade inte berättat att de nu var dags att åka till iväg på vårt uppdrag som testfamilj till Karlshamn.

Under den drygt 2 timmar långa bilresan var barnen förväntansfulla på var vi skulle och frågade gång på gång när vi var framme. Den stora flickan knäckte gåtan och berättade för de mindre var vi skulle.

I samband med att vi fick uppdraget i somras tittade vi både på YouTube och på hemsidorna för vårt utflyktsmål och alla barnen tyckte att det verkade spännande.

När vi stannade parkeringen slogs vi alla av tanken hur lite bilar det stod på parkeringen. Det var ju trots alls höstlov och lördag. Nåväl, mer plats åt oss, konstaterade vi!

Vi besökte först Blekinge Exotiska Värld och barnen tassade försiktigt in i lokalen och tyckte att spindlarna och ormarna var lite läskiga. Vi blev stående en längre stund vid både krokodilerna, aporna och lemurerna. Det var ganska litet men rent och fint. Det går dock inte att jämföra med de större ställen vi varit på tidigare som har liknande djur men det var trevligt.

Det fanns ett spindelrum (foto) och på skylten som visade oss in, fanns några uppstoppade spindlar.
Såg vad det kostade i inträde och tyckte att det var lite dyrt.

Med snabba hopplasteg studsade barnen glatt vidare den korta biten som det är till Kreativum.

Redan i kapprummet fanns olika stationer med experiment och vi stannade en bra stund vid Musikbordet Ljudit där man skapade musik med puckar som man placerade på bordets glasskiva.

Därefter bar det av till det virituella handbollsspelet, vidare följde en rad andra spel och knåp. På ovanvåningen fanns ett café där vi pausade med baguetter och pastasallad till bra priser. Det fanns glutenfria pannkakor och laktosfria alternativ.

Lokalen var stor och det fanns många spännande och roliga saker att prova på och klura med. Vi kände oss trygga med att barnen gick själva mellan de olika stationerna. Jag fastnade i en skogsmaskin (simulator) där man skulle fälla träd och min sambo i en bilsimulator (såklart!). Därefter  byggde vi båtar av smörkartonger för att senare under dagen vara med i ett båtrejs.

Vi älskade att experimentera med jättestora såpbubblor, det fanns både en ram där man skulle dra upp en balk för att få en stor ”vägg” av en jättebubbla och en ring man stod i och drog upp en såpbubbla som man stod inuti.

Vi avslutade vårt besök med att utmana varandra i Mindball, där man med hjälp av ett pannband som mäter aktiviteten i hjärnan, syftet var att slappna av. Den som klarade av att koncentrera sig minst på bollen vann. Självklart var det barnen som lyckades att vinna trots att vi vuxna försökte flera gånger.
Hela dagen fick vi alla lära oss många nya saker och Kreativum kommer vi att besöka igen!

När vi på vägen hem frågade barnen vad de tyckte var roligast under dagen svarade de enigt ALLT!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se