Åbergs museum
Annons
Reseberättelse:

Åbergs museum

(Sverige, Stockholm, Åbergs museum)

Trasan och bananekojan

Entréen

Fantomenkojan

Vi startade  från Stockholmstrakten och körde de ca 5 milen till Bålsta där Åbergs museum ligger. Vi var totalt två vuxna och ett barn på 6 år. Museet låg lite utanför Bålsta så bäst är att ta sig hit med bil och det fanns gott om parkeringsplatser. Vid ingången möttes vi av två stora kossor som man fick klättra upp och sätta sig på i den lantliga miljön. Museet är indelat i två delar, en för de lite mer vuxna, där vi föräldrar fick en nostalgitripp. Här fanns mycket att se och titta på. Det fanns många serietidningsfigurer och berättelser om dessa, det fanns många äldre leksaker och även en stor monter med Stig Helmer. Denna tyckte min man var mest intressant, då det var bilder på mycket av sällskapsresorna. Vår dotter tyckte att denna avdelning var lite tråkig då det var mer att se på och lite ”tyst”, det enda roliga här var fantomenkojan.

Den andra delen av museet var trazan och bananekojan vilken min dotter fullständigt älskade. Djungeltemat var väldigt spännande och min dotter klättrade upp för varje stege och kände att något nytt hände vid varje stopp/våning. En stor bananrutschkana fanns högst uppe, vilket var roligt att åka i.  Längst nere fanns skrivbord med papper och kritor och även maskeradkläder i form av djur. Vi provade även på Restaurangen på museet, men kände att priserna var lite väl dyra. 65kr för en smörgås kändes lite väl då det inte blev tillräckligt för lunch.  Innan vi åkte hem så gick vi även in i butiken där de såldes alla typ av seriefigurer, tavlor och spel.

 

Det fanns även en liten lekplats utanför museet så att barn kan leka det sista innan en lång färd hemåt. Slutsatsen är att detta museum är en trevlig dagsutflykt både för vuxna samt för barn. Vuxna kan se äldre leksaker och filmmaterial och barn kan leka i kojan, dock så bör barnen vara över fyra år så att de når till att klättra själva upp till varje våning.

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se