Fårup Sommerland
Annons
Reseberättelse:

Fårup Sommerland

(Danmark, Blokhus, Fårup Sommerland)

Wavesvinger

Skattjakt

En av föräldrar fastnar i röret

Denna sommar hade vi bilsemester i Danmark, vi bodde i Lemvig som ligger i Jylland. En söndag åkte vi till Fårup Sommerland. Det tag cirka två timmar med bil.

Det var kallt och blåsigt och vi var inte på Aqualand. Det var lågsäsong så var inga kö. Min dotter var 8 år gammal och vågade inte åka "farliga" karuseller men vi testade en stor del av attraktioner. Vi började självklart med järnvägen för att få överblick och se alla möjligheter. Det roligaste var skattejakt som uppskattades högt både vuxna och barnet. Man kan gå hela dagen i dessa labyrinter, klättra upp och åka rutschbana ner... trots föräldrarna riskerar fastna i röret.. massa skratt och positiva känslor.  

 

Det var roligt att se hur min forsiktiga flicka vågar testa nya attraktioner, bland annat tesade hon Wavesvinger i första gång. Det blev direkt hennes favorit, hon åkte den roliga gungan fem gångar och ville inte lämna stället. Att styra en båt var andra favorit, första gången med pappa men andra gångar ville hon åka själv.   Det var många trampoliner i parken, barn kan hoppa medan föräldrarna står i kö att köpa mat eller glass. Istället att ta paus gick vi titta på en film om spöke på 4-D biograf. Det enda mindre bra på Fårup Somerland är restaurangmat, finns bara snabb mat i olika formar, saknar möjlighet att välja mellam pommes/potatis/potatismus och fiskpinne/köttbullar, särskilt som barnmat. Jag ser att man kan grilla också men det är svårt att planera/bära sina mat. Hoppas att det förbättras vid vårs nästa besök!  

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se