En dag i juni!
Annons
Reseberättelse:

En dag i juni!

(Sverige, Göteborg, Liseberg)

Sjökapten Sebastian

Det kittlar dödsskönt i kistan!

Turkillen

Så snygga vi är!

Vår familj består av mamma och Sebastian 10 år. Vi kom till Göteborg dagen innan vi skulle  besöka Liseberg och då var det närmare 30 grader varmt. Det var svårt att sova både pga värmen och sen pirrade det i magen av förväntan inför besöket.

När vi kom till parken hängde regnmolnen tungt över entrén men bara minuter efter vi kommit in i parken kunde vi lämna in ryggsäcken med regnkläder i er fantastiska garderob. Så mycket lättare att slippa bära runt på detta och vilken service att kunna gå och hämta grejor en gång under dagen!


Det var svårt att välja vad vi skulle börja med. Jag (mamma Tina) ville skynda till Helix men Sebastian var osäker på detta så det blev Slänggungan för oss båda, snabbt följd av Spinrock för Tina och Hissningen för Sebastian. Tillsammans åkte vi sedan Radiobilarna. När det började regna gick vi och handlade godis och sedan in i Kristallsalongen och när vi kom därifrån hade det slutat regna.

 

Det är inte lätt att välja vad vi ska göra så det blir många km för fötterna att vandra denna dag. Vi tar oss upp på berget och åker Virvelvinden och sedan ner igen för att få något till livs, det blir sockervadd för Sebastian! Sen blir det i snabb följd Kaffekoppen, lite lek i Kaninlandet, kollar lite på kaninmusikal, Lilla Lots, vi åker lite mer slänggunga, kollar in repetitionerna inför Lotta på Liseberg. Dags för lite mat och denna gången blir det en burgare.

Vi drar snabbt vidare och Sebastian får sjökörkort på Skepp o´skoj och så tar vi Fisketuren. Nu blir det äntligen dags för mamma Tina att få åka Helix. Wow vilken upplevelse, men ack så lång kö! Under tiden så springer Sebastian mellan Slänggungan, Hissningen och JukeBox.

Nu har vi bestämt oss för att ändå stå i kö för FlumeRide och Hanghai. Vi tar en liten stund inne i spelhallen och Sebastian kör några olika spel. Dags återigen för något i magen och denna gången blir det Fish n´chips.


När dom allra minsta barnen och deras familjer gått hem, lättar det betydligt i köerna och det blir många resor med Bergbanan och Hanghai som är våra två absoluta favoriter.  


Det sista vi gör innan det är dags att gå hem är att spela lite på Daimhjulet och visst har Sebastian tur och vinner en stjärnvinst. En mycket lycklig men trött kille åker ”hem” till Lilla Bommen.


Liseberg är verkligen en nöjespark som passar alla i familjen. Det stora minuset är dom otroligt långa köerna till snabbmatställena. Även dom mest populära attraktionerna har långa köer men detta går att komma runt. Efter ca 19.00 så förkortas kön till tex Lisebergsbanan med 50 minuter och på grund av att nästan "alla" så dags vill sitta först, så går det att hinna med många åk även om en del tåg ställs in när trycket minskar.

Allt är så rent och fint och trots att parken var proppfull med folk när vi var där, så behövde vi inte köa en enda gång till toaletterna och dom var alltid rena och fräscha. Toppenbetyg till Liseberg :-)

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se