Bison farmen Gate
Annons
Reseberättelse:

Bison farmen Gate

(sverige, Hjo, Bisonfarmen)

En solig dag i juli packade vi in oss hela familjen i bilen och åkte mot Bison farmen. Två vuxna och fyra barn i åldrar 2 år till 13 år. Är flitiga besökare på High Chaparall så barnen tyckte det var super spännande att få komma bison närmare.

 

Väl på plats så tog vi en fika vid bilen för att fylla upp energin lite. Redan vid parkeringen så såg vi ett hägn med Bison som låg o solade. Sonen på 6 år hittade massa ull på staketet så han fick tag på en mysig tuss att greja med. Men glada språng tog vi oss upp till gården.

Super fint o mysigt. Fanns lite små djur o kika på kaniner, ponnysar och kalkoner. Det var väldigt varm när vi var där så djuren låg mest under solskydd och kom tyvärr inte fram.

 

Tog reda på vilken tid traktor turen skulle vara. Var väldigt lite folk där så det var inga problem att få plats. De minsta barnen tyckte det var super spännande att få åka traktor.

Sen blev det en intressant tur på 50 min i ett stort hägn. Fick komma djuren väldigt nära. Helt otroliga djur. Två åringen älskade djuren. Fick mycket bra information samt svar på våra frågor. Hade utlänska besökare med så allt tog även på engelska. Super bra tycker jag.

Fick se allt från nyfödda kalvar till jätte stora oxar.

 

Efter åk turen så blev det glass fika i den mysiga restaurangen. Där kunde man även äta mat och då självfallet bison bugare = )

På gården fanns också en gårdsbutik. Där köpte vi med hem bison bugare samt kött för att göra grillspett.

 

En super bra dag och ett väl värt besök.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se