Dalenium-Science-Center
Annons
Reseberättelse:

Dalenium-Science-Center

(Sverige, Stenstorp, Science Center)

Legobygge, ljudbord, skogsmaskin

Vattenlek

Billek

Simulator

Vår dag på Dalenium-Science-Center 

En regnig dag i höstas besökte vår familj på 5 personer Dalenium i Stenstorp, ligger mellan Skövde och Falköping, Västra Götaland.  Det är ett utställnings- och aktivitetscenter med målet att väcka intresse för naturvetenskap och teknik. Där man kan uppfylla sin nyfikenhet, kreativitet och experimentlust. Det finns både interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower. 

 

Redan när man kommer in vid hallen kan man börja experimentera, med klockor och fyrar. Det fanns stolar att sitta på, fast man fick akta så man inte fick ont i baken!! Det var ingen mjuka dynor, utan spikar i olika storlekar! Man kunde prova på ett ljudbord, då fick man ha hörlurar på sig, och ljudvågorna ändrades när man hade olika ljudkuber på bordet! 

Alla i familjen provade på att bygga med det stora legot och körde skogsmaskin, där man skulle lägga stockarna på en kärra! Det var inte lätt! Men kul! 

Här kunde man experimentera med vatten och båtar, det blev lite halkigt på golvet. Man fick fylla på vatten i slussarna, så båtarna tog sig framåt. 

På en annan aktivitet kunde man köra bilar nedför en bana, och bilarna vände sig mellan etapperna.

 

Det roligaste var simulatorn, där man fick köra lastbil! Där uppstod kö, då många ville prova på. Man fick köra lastbilen på en väg och koppla på och av släpet, vi vuxna satt allt en stund också och körde. 

Man kunde prova på att vara inne i en jättestor såpbubbla! Jättespännande!!! 

 

Experiment brukar det vara också, passa på att gå på det, var väldigt intressant! 

 

Det fanns café, så man kunde köpa fika! Glass, kaffe, kakor. 

En liten butik med spännande experiment och leksaker fanns det, så man kunde köpa med lite grejer hem. 

Det var en väldigt rolig dag, det finns absolut nåt för alla åldrar! Ett ställe jag varmt rekommenderar er att åka till! 

Hälsningar Jessica 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se