Mysdag med familjen och djuren på Borås djurpark
Annons
Reseberättelse:

Mysdag med familjen och djuren på Borås djurpark

(Sverige, Borås, Borås djurpark)

Vi lyckades pricka in en dag som det inte skulle regna, det var bara gråmulet. Vi kom vid elvatiden, 2 vuxna och 4 barn i åldrarna 2, 5, 11 och tretton. Det blev en mysig dag för oss alla. Först såg vi flamingos och bongoantiloper. Fanns även en dinosauriepark som barnen tyckte var rolig, då man kunde klättra och sitta på dom. Sen skulle aporna matas, och apor är alltid roliga att se. Tyvärr var det mycket folk just där, så det var lite svårt att se ordentligt. Efter att ha sett noshörningar och lite andra djur, var det dags för mat, så vi gick till en av restaurangerna. Vill man finns det fina grillplatser, om man vill ha med sig egen mat.


På restaurangen var det lunchbuffé. Trots att vi har mycket allergier i familjen, (gluten, ägg, kyckling och laktos!) kunde vi hitta flera rätter till alla. Allt var tydligt märkt med ingrediensförteckning. Maten var helt okej, inte jättekul för oss vuxna, men ändå rejäl mat som vi stod oss på. Barnen var jättenöjda, då det fanns hamburgare, korv, mos och pannkakor mm.


Mätta och glada gick vi vidare förbi savannen. Ett mycket fint område, där man kom nära djuren, speciellt girafferna med sina ståtliga halsar och elefanterna var lekfulla. Och så fortsatte dagen…


Förutom alla djur, fanns det mycket att göra. “Inte nudda marken" bana, flera lekplatser, minitåg, ponnyridning mm.

Givetvis var vi även inne på souvenirbutiken. Den var välsorterad, med massor av mjukisdjur i alla storlekar (och priser!). Fanns en hel del annat att välja på, så efter en stund var alla barn nöjda.


Killarna som är 11 och 13, tyckte bäst om savannen och att det var mycket djur å titta på. Dem tyckte även om inte nudda marken parken. Tjejerna 2, och 5 tyckte det var spännande med alla djur och lekplatserna. Vi vuxna var jättenöjda och tycker att det finns något för alla. Vi var alla väldigt nöjda, trots lite regn på slutet, och åker gärna hit igen!!



+: Härliga omgivningar, kuperat och grönt. Mycket djur, och bra med lekplatser när de små blir rastlösa. Och bra med alternativ vid maten!


-: Lite bättre skyltning hade inte skadat. Och vi tyckte lite synd om tigrarna, det kändes som att de inte mådde så bra.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se