Utflykt till Åbergs Museum
Annons
Reseberättelse:

Utflykt till Åbergs Museum

(Sverige, Bålsta, Åbergs Museum)

Del av lekparken

Ingången till Trazan kojan

En av alla fina tavlor i utställningen

Det var en ganska gråmulen dag som vi satte barnen i bilen och gav oss ut på för dem okänt mål.

När vi kom fram till Bålsta och Åbergs museum var det första vi och barnen upptäckte den roliga lekplatsen utanför och de stora kossorna vid entrén. Att det dessutom var ett Pokemon stopp gjorde det hela ännu bättre för vår 9-åring!

Det vi först kom in till när vi klev in genom dörrarna var museets café/restaurang. Här började vi vårt besök med lite gófika!

Därefter gick vi in i Trazan kojan. Våra barn tyckte att det var kul att upptäcka sakerna som fanns där inne och prova på det som gick. För mig själv och min man var det så nära en tidsresa man kan komma – båda uppväxta med Trazan och Banarne på TV!

När barnen kände sig färdiga med att upptäcka kojan gick vi över till museets andra del – utställningen.

Helt fantastisk samling! Mycket fina och originella tavlor och saker att titta på! Imponerande att Lasse Åberg har samlat på sig så mycket och härligt att han valt att visa upp sin samling på det här viset så vi andra också får ta del av det!

Har man sett historierna om Stig Helmer Olsson (som vi har) smög sig ett litet leende fram på läpparna när vi även fann en liten avdelning med rekvisita och information kring dessa kult-filmer!

Avslutningsvis stannade vi upp i butiken som låg mellan utställningen och caféet. Där fanns mycket kul i varierande prisklasser!

Det var en mysig familjeutflykt! 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se