Sommardag på Fårup Sommerland
Annons
Reseberättelse:

Sommardag på Fårup Sommerland

(Danmark, Saltum, Fårup Sommerland)

Vi fick äran att få vara en av testfamiljerna åt Barnsemester.se ett uppdrag vi gärna gör igen!

Efter en bastant frukost på vårt hotell i Ålborg, en mysig stad som vi gärna rekommenderar, körde vi ca en halvtimme innan vi var framme på Fårup Sommarland lagom till de öppnade för dagen.

Vi = tre barn 11,12 och 15år samt tre vuxna, begav oss genast till Orkanen som vi trodde skulle vara den som snabbt skulle få längst kö. Betade av karusellerna i hyfsat rask takt innan vi tog sen lunch för att efter den inta vattenlandet. Här kan det nog vara långa köer när vädret är toppen, vi hade tur med en mulen himmel i starten som gjorde att vi hann med det vi ville. Ni med yngre barn bör dock kolla genom längdkraven innan ni går in så att ni vet vilka som kan/får åkas för att slippa ev besvikelse. (Vandkanonen har även viktkrav på minimum 45kg.)

Efter glasspaus tog vi oss an ”Skattjakten”, en inte-röra-mark-bana som blev en favorit hos oss alla och som hade hinder i alla dess former och svårheter, fantastiskt kul och tar längre tid än man tror :) Med en kvart kvar innan parken stänger för dagen går vi nöjda och glada till parkeringen och återvänder trötta och lyckliga till hotellet.

Vi var här en tisdag mitt i semestertider men köerna var hela tiden acceptabla och Fårupsappen var mycket bra uppdaterad vilket naturligtvis underlättade, stort plus för att det fanns gratis Wi-Fi som fungerade bra i stort sett över hela parken. Det finns gott om bänkar och bord runt de flesta av attraktionerna såväl som vid lekplatser och dessutom en med grillplats som är igång under hela öppettiden.

När vi summerar dagen och ska ge våra plus och minus så har till och med barnen noterat hur trevlig personalen varit under hela dagen och personalen får därför vårt högsta betyg. Renlighet och tillgänglighet i parken är mycket bra med toaletter inom lagom avstånd hela tiden. Det som gör att det inte blir full pott är att logistiken kan fungera bättre, här kan man lära mycket från liknande parker i USA vad gäller köer, fylla vagnar m.m.

Vi är dock lite oense om vilken ålder som är bäst lämpad för ett besök. De mindre har riktigt bra lekplatser men du måste samtidigt vara våglig och över 130cm för många av karusellerna (15åringen konstaterar tex att det är mycket bättre än Bakken) så vi kommer efter lite diskuterande fram till att det passar alla :D

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se