En fantastisk anläggning med mycket att se och göra
Annons
Reseberättelse:

En fantastisk anläggning med mycket att se och göra

(Danmark, Hirtshals, Nordsoen Oceanarium)

Barnen gjorde high five med dykaren

Fiska krabbor med ett metspö

Här kunde man klappa och känna på djuren i vattnet

Vi åkte dit en regnig dag. Min son var 4,5 år och hans kusin var drygt 3,5 år. I entrén fick barnen ett pass som de skulle samla stämplar i runt hela oceanariet. Det slutade med att vi föräldrar stämplade passen. Säkert mycket roligare för äldre barn att göra. Alla rum var mörka och det var belysningen i akvariet som lyste upp vilket var läckert. Det fanns väldigt många och roliga aktiviteter för både barn och vuxna. Mycket av informationen på skyltarna hade vi inte möjlighet att läsa då man har ett visst tempo på såna här ställen med 3-4 åringar. Det fanns ett ”backstage”-område där man kunde se många av djuren i stora tankar där de förvarades innan de skulle släppas ut i stora akvarierna. Klockan 11 matades fiskarna i det stora akvariet av en dykare. Han hade en kamera på huvudet så att vi såg det han såg på en monitor och han hade även en mikrofon och berättade om de olika fiskarna tillsammans med en person som stod framför läktaren och förklarade lite mer. Den stora klumpfisken var mäktig att se på. Vi åt lunch i cafét där de hade god mat till rimliga priser.  Efter lunchen gick vi först under sälarnas bassäng. Det var mäktigt att se dem simma under vattnet. Efter det gick vi ut och såg dem ovanifrån också. Utomhus fanns en stor lekplats, små dammar där barnen kunde leka med leksaksbåtar, fiska krabbor också fanns det små hus med stora öppningar där man kunde sitta och äta sin picknick eller fika oavsett väder. När vi gick in igen tog vi oss till ett område där man kunde klappa och känna på bland annat krabbor, sjöstjärnor och rockor.  Vi är mycket nöjda med besöket då det fanns så mycket att se och så mycket information att ta del av plus att barnen hade fantastiskt kul. Jag tror vi var där i nästan fyra timmar. Verkligen värt ett besök.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se