Perfekt sommarutflykt för hela familjen!
Annons
Reseberättelse:

Perfekt sommarutflykt för hela familjen!

(Sverige, Katrineholm, Julita Gård / Pettson och Findus)

Pettson & Findus gård

Pettson matar fåren tillsammans med barnen.

Findus leker med vår dotter Vilma.

Vår familj bestående av mamma, pappa, Vilgot 6 år och Vilma 4 år, var en dag på Julita gård och hälsade på Pettson och Findus. 

När vi kom dit mötte vi direkt på Pettson och Findus vid Pettsons gård. Gården var en mindre variant uppbyggd med fina hus och en riktig hönsgård, själva karaktärerna agerades av två väldigt engagerade skådespelare som verkligen levda sig in i sina roller. 

Då barnen till en början var lite blyga började vi med att gå in i de stora fina växthusen som finns vid Julita gård. Det uppskattades främst av oss vuxna, men även barnen tyckte att det var ganska spännande att se alla fina växter. 

Därefter köpte vi oss lite lunch vid det lilla caféet på gården. Det var ganska dyrt och utbudet var inte det bäste, åtminstone inte för barnen! Till just det här utflyktsmålet skulle vi nog rekommendera att man packar med sig sin egen matsäck då det finns många fina platser runt om på området där man kan få sitta ostört och fika. 

När barnen sedan slappnat av lite grann vågade de interagera mer med Pettson och Findus. Vår Vilma på 4 år hjälpte Pettson att rensa ogräs en stund innan det var dags för "Muckelrunda". Pettson och Findus gick då en runda med start vid Pettson-gården och vidare lite längre bort på Julita gård och letade mucklor. Vid varje muckla blev det ett litet stopp där Pettson och Findus på ett mycket pedagogiskt och lekfullt sätt lärde ut olika saker om djur och natur med hjälp av både musik, bilder och lekar. Mycket uppskattat av barnen!

Förutom "Muckelrundan" så fick barnen också följa med Pettson och Findus när de matade djur på gården. Inte bara hönorna på Pettsons egen gård, utan även runt på Julita gård för matning av bland annat ankor och får. Pettson fick både barn och vuxna att skratta högt när han visade upp konster som fåren kunden, bl.a. hoppa upp på en sten och hoppa över små hinder!

Sammanfattningsvis så var Julita Gård ett nöje för hela familjen! Dock så ska man tänka på att i stort sett allting sker utomhus så en kik på väderleksrapporten innan besöket är att rekommendera!  

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se