Häftig upplevelse bland trädtopparna i Åhus
Annons
Reseberättelse:

Häftig upplevelse bland trädtopparna i Åhus

(Sverige, Åhus, Höghöjdsbanorna Upzone i Åhus)

Vid väggen gällde det att ha lite armstyrka.

Häftigt äventyr bland trädtopparna.

Instruktioner inför klättringen

En lördag i augusti gav sig familjen iväg till Åhus. Här skulle vi klättra i Upzones höghöjdsbanor. Vår familj, med två barn på 9 respektive 14, hade en riktigt rolig och härligt utmanade eftermiddag i vänten. Aktiviteten tar ca 2,5 h och passar äventyrliga familjer som inte är höjdrädda. Höghöjdsbanorna som ligger bredvid campingen och nära havet erbjuder fyra olika banor med olika hinder och ziplines. För att få lov att klättra måste barnen vara minst 8 år, och barn mellan 8-10 år måste klättra tillsammans med en vuxen. Här finns fyra olika banor med varierande svårighetsgrad. Den fjärde banan bjuder på extra utmaning och här måste du vara 11 år för att få klättra. I priset ingår utrustning, instruktioner, försäkring och 2h klättring. Både banorna, utrustningen och personalen på plats upplevde vi mycket professionella. Ny utrustning gjorde klättringen säkrare, men den tog lite tid att bli vän med för vissa i familjen. Instruktionerna inför klättringen var tydliga och att praktiskt träna på att använda utrustningen i övningsbannan på låg höjd var mycket bra. Klättringen är varierad och bjöd på flera utmaningar men kräver en del armstyrka. Vårt besök uppskattades av alla i familjen. Det är en häftig känsla att klara sig igenom banor man inte trodde. Vi åker gärna dit igen. Klättertiden på två timmar upplevde vi som lagom. Det som gör att vi inte ger aktiviteten full pott är att det kan bildas liten kö i banorna, även om antalet klättrande är begränsat. Att ha någon bakom sig kan upplevas stressande när man står inför ett hinder man samlar mod för att övervinna. Det bästa vid en ev sådan situation är att släppa förbi personen bakom. För att komma upp i banorna använder Upzone en typ av repstegar. Dessa var lite svåra att ta sig både upp och ner för, då de krävde en del armstyrka.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se