Kattegattcenter
Annons
Reseberättelse:

Kattegattcenter

(Danmark, Grenå, Kattegattcenter)

Nemo

Hajtunnel

Rocka

Kattegattcenter

På Kattegattcenter kan man se på när sälar och hajar matas. Personal från centret berättar då om den specifika arten och dess egenskaper, på danska och engelska.

Under bassängen där hajarna lever finns en tunnel man kan gå igenom och se de mäktiga djuren även underifrån. 

I en bassäng fick man möjlighet att klappa rockor och i en annan kunde man klappa och lyfta upp krabbor.

Utöver det fanns en massa akvarium med olika vattenlevande djur från Kattegatt, såsom bla  sill, torsk, anemoner och ålar.

I några akvarium fanns även tropiska fiskar till barnens förtjusning, för där simmade ”Doris”, ”Nemo” och andra  karaktärer från Disneys populära filmer om den lilla fisken Nemo.

13-åringen tyckte det hela varit lite trist, i vanlig tonårsanda. Men de båda yngre bröderna tyckte besöket var ok. Att  titta på hajarna var absolut det bästa.
Lämplig ålder på besökande barn torde vara mellan 5-12 år.  Om de inte har ett genuint intresse för liv i havet.

Det fanns möjlighet till att köpa mat och fika. Med eftersom det var så mycket folk var det långa köer både för att beställa och för  att få sig en sittplats. Så vi valde borta det.

Besöket hade nog varit mycket trevligare om de inte hade släppt in så otroligt mycket folk. Som det var vid vårt besök, var det så packat med folk, så man knappt kunde röra sig på vissa ställen. Samt att man fick trängas och vänta länge för att nå fram till de olika bassängerna. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se