Djurs sommarland
Annons
Reseberättelse:

Djurs sommarland

(Danmark, Nimtofte, Djurs sommarland)

Genomblöt familj efter många timmars åkande i ihållande regn. Men det stoppade oss inte!

Mor och mellanson i kön till en av alla berg-och dalbanor.

Örnen. Barnen älskade. Mamman blundade.

Ibland har man riktig tur. Och det hade vi när vi vann biljetter till Djurs sommarland. Vilket ställe!

Vi åkte till parken i mitten av juli, mitt i semestrar för både danskar och svenskar. Trots detta hörde vi bara en annan svensktalande familj, så vi måste jobba på att även svenskarna ska upptäcka detta sommarland.

Parken är stor, vilket gör att trots att det var över 13000 personer där vår andra dag så kändes det inte trångt. Första dagen var det ynka 9000 besökande, men det kan förklaras av att det var ihållande regn från 12.00 fram tills de stängde vid 21.00.

Vi som var testfamilj den här gången är mamma 41, pappa 46, tonårsson 13, mellanson 11 och lillebror på 7 år.
Och alla gillar vi berg- och dalbanor! Vilket var perfekt när man besökte Djurs sommarland. De har så många som 7 stycken. En lite mindre för de allra minsta. Men utöver den kan barn från 120 cm åka alla förutom en tillsammans med en vuxen.

Till yngsta sonens besvikelse var man tvungen att vara 140 cm lång för att åka ”Piraten”. Men vi övriga njöt av att åka i 90km/h! En fantastisk berg- och dalbana som gav ordentligt sug i magen.

Bergbanor fanns det som sagt gott om, en favorit, som var ett helt nytt sätt att åka för oss var ”Juvelen” I den satt man som på en fyrhjuling vilket var nytt och spännande.
Även ”Drakkungen”, som var ny till säsongen 2017, var riktigt häftig.
Där åkte man med dinglande ben i 85 km/h och upp till 30 meter upp i luften.

Om man tröttnar på att åka berg- och dalbanor (det gjorde inte vi) så kan man även roa sig med lite vanliga karuseller som snurrar runt, åker upp och ner eller helt enkelt snurrar och vickar samtidigt som ”Örnen” gjorde.
Mamman i familjen fick lite smått hjärtsnurp av att titta på när sönerna åkte. Men barnen gillade den!
Djungelsafarin tyckte 7-åring om. Men vi lite äldre tyckte nog att där borde de göra en insats och förnya sig lite. Och kanske tvätta av djuren lite ibland så det inte var fulla i alger. Men idén var rolig.

Vi provade också Vattenlandet. Lite slitet, men med några trevliga vattenrutschbanor och en rolig klätterställning med bla ett vattenfall.
Något vi tyckte var väldigt bra, var att det fanns flytvästar till alla som inte kunde simma. Och att små barn faktiskt var tvungna att ha det i vattenlandet. Bra säkerhetstänk tycker vi.
Duschrummen var väl tilltagna.
Gillar man studsmattor finns det ett stort område av en massa studsmattor som är i marknivå. Även där märker man säkerhetstänket.

Hungrig blir man av allt åkande. Men det är det lätt att råda bot på. Det finns ett stort utbud av restauranger, glassbarer och annat gott. Deras Vilda västern-buffé var riktigt bra! Lite dyr, men det är ju det mesta i matväg på nöjesparker.
Vill man ta med sig egen mat, fanns det gott om picknickbord och gräsplättar där man kunde ta det lugnt och äta sin medhavda mat. Det fanns även grillmöjligheter för den som vill göra det.
 

Sammanfattningsvis lämnar hela familjen toppbetyg till Djurs sommarland! En fantastiskt rolig park som är genomtänkt och välskött.
Rent och snyggt och med mycket att välja på, både i matväg och vad det gäller upplevelser.
Åk dit! Men var beredda på att vara där i två dagar. För det behövs!
 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se