En familjedag på Äventrysbadet
Annons
Reseberättelse:

En familjedag på Äventrysbadet

(Sverige, Borlänge, Aqua Nova Borlänge)

Aqua Nova

En söndag morgon packade vi in oss och marsäcken i bilen och åkte mot Borlänge för att testa Aqua Nova, stadens äventrysbad. Vi var utsända som testfamilj och två av familjemedlemmarna såg fram emot ett återbesök medans två aldrig varit där. 

Vi möttes av en skylt vid entrén om att simhallen var avstängd för simtävlingar, oh no här kommer det att vara fullt med folk var vår första tanke...

Men vi löste vårt inträde, fick våra tags och tog oss in till badet. Det måste ha varit rymliga omklädningsrum för vi upplevde det inte alls som om det var mycket folk i omklädningsrummet och det var mycket lediga skåp. Bra där, det blev inte så illa som vi befarat. Simhallen var dock helt fylld med människor, men vi var där för äventyrsbadet som låg i en separat avdelning och inget som störde oss...

Äventrysbadet är inte jättestort, men den här familjen var mer än nöjd med utbudet. Det är riktigt bra rutschkanor här och roligast va Magic eye, den stora breda kanan där hela familjen kunde åka tillsammans.
Utöver det så var det vågmaskin, utebassäneng, vildforsen och klätterväggen mina grabbar på 7 och 10år uppskattade mest.  Det fanns  även ett piratområde för de små och en rymlig bubbelpol, men där kikade vi bara på lite snabbt och rusade vidare mot äventyren ist.

På det stora hela är vi väldigt nöjd med badhuset. Det var fräscha lokaler och roliga saker att göra, men det som drog ner vårt helhetsbetyg var att vi hittade ett enda bord där vi kunde sitta ned med vår medhavda matsäck i äventrysbadet. Vi såg en balkong med bord och stolar men där fick endast personal vara. Kanske hade vi dessutom otur, men pga simtvling hade vi ingen möjlighet att komma åt cafét inifrån badet, vi såg det inte ens pga alla simtävlingsmänniskor, det hade varit trevligt att kunna köpa en fika under besöket. Sen hade flytsakerna i badhuset sett sina bästa dagar. Trasiga och mögliga leksaker är sådär att klättra på...

Det vi mindes från förra besöket var att det var åldersgräns på rutcshkanorna, väldigt höga åldrar dessutom. Fast vi då var två föräldrar som hade simkunniga barn så bröt vi ändå mot rekomendationerna. Nu var åldern utbytt mot längden på barnet. Den här gången kändes det mer rimligt och hela familjen kunde åka allt fast yngsta barnet inte var i närheten av de åldrar som var uppsatt sist. Bra gjort Aqua Nova!

Önskvärt hade varit ett rep runt basängen där man hade vågmaskin, detta har vi sett på andra badhus och det känns lite säkrare när vågorna går som högst och man blir lite trött, nu vågade jag som vuxen inte gå ut på det djupaste när man inte kunde ta tag i nåt om man blev trött med ett barn i famnen.

Nu vet vi lite mer och vi kommer säkert tillbaka fler gånger.

Simma lugnt!

 

 

 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se