Testfamilj || Borås Djurpark
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj || Borås Djurpark

(Sverige, Borås, Borås Djurpark)

2 vuxna och ett barn 3år gammal fick vara testfamilj. I juli tog vi en resa till Borås och besökte Djurparken. Ett mycket uppskattat besök av hela familjen. Man får räkna med en heldag där då de finns mycket att se och göra. Vid entrén finns armband att skriva namn och telefon nummer på och sätta på barnen. När man går hem finns det planscher man får ta. Innan besöket hade vi laddat ner appen, för att kunna gå skattjakten i parken. Sonen tyckte det var kul till en början men tröttnade rätt snabbt. Man kan göra det ändå, men annars är de nog roligre för lite äldre barn. När man är färdig med den så går man till Souvenirshopen och hämtar ut en medalj till alla som deltog. Tyvärr är allt annat i butiken dyrt, som alltid på sådana ställen. Vi kollade på Elefanter, lejon, giraffer, apor, björnar, getter, pingviner, älgar m.m. Man ser tyvärr inte alla djur så bra ( dom visar sig inte alltid). Så är det något man absolut vill se tex vargen så ska man passa på när de får mat, för då kommer de fram. När vi var i parken, var de djurskötate som red på elefanter. Det tyckte sonen var otroligt roligt och konstigt. När vi gått i parken, gick vi in till delen för barn. Där man kan klappa, mini grisar och getter. I år hade de även en nyhet där Kaninhålan, som sonen tyckte var toppen att springa runt i. Det finns restauranger och ställen att köpa fika på lite överallt i parken, men vi valde att ha med oss en kylväska med bland annat korv i. Som vi grillade på en av elgrillarna som finns där. Vi kollade även in Simbas lekplats men sonen var lite liten för att springa runt där själv. Det var mycket att klättra på där. Så rekommenderar den från ca 6år. Men de fanns kvar en annan lekplats där de yngre barnen lättare kan leka själva. Tyvärr missade vi Simbas uppvisning på scenen. Men av folkmassan att se och höra så verkade det vara väldigt bra. Innan vi åkte mot hotellet för att vila, så tog vi tåget runt parken. Vilket sonen älskade att åka. Kan dock tycka det är lite dyrt. Borde vara billigare för barn. Men det är ett bra alternativ om man inte riktigt orkar gå runt, då det är rätt mycket uppförsbackar. Det finns skrindor att hyra, om man har med sig mycket grejer. Vi har aldrig vagn med oss utan hyr en skrinda, så kan sonen sitta i den om han blir trött i benen eller behöver sova en stund. Vi har aldrig varit med om att de inte finns några.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se