Nordsøen Oceanarium - Testfamilj
Annons
Reseberättelse:

Nordsøen Oceanarium - Testfamilj

(Danmark, Hirtshals, Nordsøen Oceanarium)

Vi besökte Nordsøen Oceanarium en solig dag i mitten av augusti, det var gott om parkering och inte någon kö in. Det var lagom med folk under hela vårt besök.

Man kommer först till ett stort mörkt rum med flera olika akvarium med olika slags fiskar. Här kan man läsa om de olika fiskarna. I anslutning till detta rum fanns ett rum med öppna vattentankar där man bland annat kunde klappa sjöstjärnor och krabbor.

Gick man upp en våning där barnen kunde leka i en hytt, låtsas köra ett eget fartyg och man kunde på olika skärmar läsa om havet, och bland annat se på filmer om stora kända stormar i Danmark. Gick man sedan vidare kom man till jätteakvariet där en dykare vid olika tidpunkter under dagen matar fiskarna, som en show, men den var på danska, dykaren har en kamera på sig så man kan se akvariet och fiskarnas när de matas genom hans ögon.

För att komma utomhus går man genom en lång undervattenstunnel där man kan se sälarna simma omkring. Utomhus kan man se på när sälarna matas, fiska krabbor, det kostar inget extra. Det fanns flera olika lekplatser bland annat ett fyrtorn med en lång hög rutschkana, en fiskebåt som gungar precis som om det vore storm,barnen kunde leka på en kaskelottval i naturlig storlek, man kan leka med båtar i vatten, det fanns två sandlådor med leksaker i.

Restaurangen på utsidan var stäng men det fanns gott om bord och stolar för att äta medhavd mat, även under tak. Det finns gott om toaletter och jag upplevde stället som rent och fräscht. Det var inte så mycket folk så vi kunde verkligen se på allt och barnen kunde leka utan att trängas och fånga krabbor utan att stå i kö. Självklart var man tvungen att gå genom en stor souvenirbutik innan man kom ut.

Helt klart värt ett besök om man har vägarna förbi. Våra barn var i åldrar 9,7,5 och 3 år och det passade för dem alla.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se