Skistar Vemdalen
Annons

Skistar Vemdalen

(13 omdömen)
Skidanläggning
Skistar Vemdalen>
Favorit sparadSpara favorit

Skistar Vemdalensskidområde består av 9 liftar och 14 nedfarter. Fallhöjden är 400 meter och längsta nedfart är 2100meter.

4 st4 st4 st2 st

Funparks (6 st), skicross, restauranger, caféer & våffelstugor, pizza/hamburgare, barer, nattlub/disco.


I Vemdalen kan du njuta av tre skidområden- Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna.
Du kan lösa ett skipass som gäller på alla område.

Barn mellan 0-7 år åker gratis om de använder hjälm. Föräldrar med små barn kan behöva ta hand om barnen mellan skidåkningen. Därför finns ett alternativ för föräldrar som vill dela på ett SkiPass och byta mellan pulkabacken med barnen och skidåkning.

Varje skidområde har sin egen unika profil. Här åker du på riktiga fjäll med rejäla fallhöjder. Att komma hit känns tryggt och mysigt. Här finns många barnfamiljer och pisterna är långa och böljande.

Björnrike – Närmre allting än på Björnrike Centrat kan man inte bo. Skidåkningen börjar och slutar utanför dörren, butik och restaurang i samma hus. Stort urval av fräscha, rymliga och välutrustade stugor och lägenheter i stugområdet, många med ski in- ski out läge.

Vemdalsskalet – rustik fjällby med skidcirkus på två fjäll. Högfjällshotellet från 1936 ligger några stavtag från liftarna och här har man också samlat sådant som gästerna kan tänkas behöva: sportshop, skidhyra, inredningsbutik, matbutik, restauranger, barer och nöjen.

Klövsjö/Storhogna - Skidåkarnas skidort. Liftnära boende i stuga, lägenhet eller hotell. Restaurangen håller öppet från frukost till kvällsmacka. Matbutik finns i Klövsjö by. Storhogna Högfjällshotell och SPA erbjuder skidåkning ovanför trädgränsen både utför och på längden, sprakade brasor, god mat och det sköna spalivet.


Skidåkning

Björnrike - har breda, långa böljande pister, och alla ligger i söderläge. Här finns bland annat den mycket populära skicrossbanan.

Vemdalsskalet -Rolig skidcirkus som snurrar över två fjäll: Hovdefjället och Skalsfjället. Bägge med den perfekta mixen av avkoppling och utmaning i långa pister med ordentliga fallhöjder. På Hovde är skidåkningen lite brantare och mer teknisk, medans Skalsfjället är carving av högsta klass.

Klövsjö -Resan med Klövsjö Express till toppen tar 4 minuter och 30 sekunder. Vid avstigning väntar en handfull av fjällen snällaste pister. Perfekt för de minstas första trevande plogsvängar. Några liftar längre ner på fjället, strax ovanför Katrinastugan soldäck, startar några av fjällens svartaste. De svarta pisterna håller absolut elitklass och det är de som gett Klövsjö epitetet "Skidåkarnas skidort"

Storhogna - Närmaste lift, barnskidskola och skidskola ligger i anslutning till hotellet. Pisterna går i blått och rött och är skidgodis för hela familjen.

Barnens Vemdalen

Inom varje skidområde finns en barnklubb som hittar på en massa bus t ex skoteråkning, skattjakt, knattedisco med glassfrossa och after ski bus.

Aktiviteter varierar i de olika skidområdena. övriga aktiviteter utomhus är ”Utmaningen”, en spännande tävling för familjer. Ni som har större barn och är riktiga tuffingar kan prova isklättring, häst & släde, hundspann, skoter, islandshästridning och isfiske.

Björnrike - Det finns 4 barnskidområden med en gratislift vid varje område, där alla nybörjare kan värma upp innan man ger sig ut vidare i skidsystemet.
Björnbus är barnens egen klubb där skidlärarna tar med 4-8-åringarna på afterski-äventyr både inne och ute.
Björnrikes stora lekrum är en succé. Här finns hoppborg, mjukishörna, TV, barnbibliotek, hopphage, löparbanor och en digital klättervägg.

Vemdalsskalet - En 6-stolexpresslift i barnområdet på Vemdalsskalet, ger gästerna en bekväm resa upp i skidområdet. Barnområdet har en ny grillplats, förbättrad pulkabacke samt ännu en värmestuga.
De allra minsta har ett rullband under tak. Delar av dagen håller Hovdegubbens Hus öppet med fjälldagis, barnafterski och ett myller av aktiviteter under högsäsong.

Klövsjö - Längst ner finns ett stort barnområde med knappliftar och snälla nybörjarpistar, värmestuga med barnhörna och soliga grillplatser. Klövsjöligan håller tempot hela säsongen med skidåkning, lek, bus och afterski tillsammans med skidlärarna. Skidskola för hela familjen finns förstås. Högst upp ligger
fler gröna och blå backar med härligt solgropsliv. Dit kan du ta Klövsjö Express både upp och ner.

facebook.com/pages/Bj%C3%B6rnrik... »
Hitta
Vemdalen
Härjedalen, Jämtlands län, Härjedalens kommun

Med bil från till Skistar Vemdalen är det ca 711 km (8 timmar 26 min).

Visa på en karta och se var andra familjeattraktioner i närheten ligger.
OBS! Barnsemester.se rättar eventuella fel i texter så snart de uppmärksammas men för säkerhets skull - dubbelkolla alltid fakta innan ert besök!
Representerar du denna aktivitet? Uppdatera din presentation »
Medlemsbilder
Det finns inga medlemsbilder från Skistar Vemdalen. Har du varit där? Ladda upp en bild»
Besökare tycker till

Snittbetyg

Skistar Vemdalen har snittbetyg 8 av 10.
Betyget baseras på recensioner från 13 familjer. Alla recensioner »

Passar för barn i åldern

0-1 år
8-9 år
2-3 år
10-11 år
4-5 år
12-13 år
6-7 år
14-15 år

Vemdalen/Björnrike
Fantastiska skidområden men jättedålig liftkapacitet.Vemdalens liftar är känsliga för vind över 9 sekundmeter
Läs mer »
Björnrike Centrat - inte som förr
Tyvärr har de tagit bort både restaurang, reception och lekrum och slängt i ett gym (?!) istället. Hål i huvudet. Barnen är lika besvikna s...
Läs mer »
Lämna en recension
Har du varit här? Andra familjer vill veta vad du tyckte, skriv och berätta!
Ditt betyg:
Vilkar åldrar passar platsen bäst för?
Rubrik:
Text:
Säkerhetsfråga
Logga in eller svara på följande fråga:


1JB         KWS      
  W    B    D Q   QL2
C2I   8DN   I11      
  T    F    W K   XKA
H7A         MFS      
   
Namn: (Visas)
E-post: (Visas ej)

När du skriver här måste du följa våra regler. Läs villkoren »
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se