Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)

Nära dig
» Karta
Var finns rabatterna?
Visa på en karta »

Rättviksbacken

Rättviksbacken
Rättviksbacken
Rättviksbacken
Rättviksbacken
Rättviksbacken
Rättviksbacken
Rättviksbacken

”Den lilla och mysiga familjebacken med den stora vyn och pisten nästan mitt i byn. Här är allt nära – 3 timmar till Stockholm (vid riksv.70), 3 minuter till centrala Rättvik och Siljan, 1 minut till storskogen... och sällan köer...”

I Rättviksbacken är både barnbacken och den långa, flacka nybörjarbacken bokstavligen i centrum, i direkt anslutning till en mysig grillplats med renskinn och servicehuset med både värmestuga & cafeteria med underbar utsikt och eld som sprakar i braskaminen. I Toppstugan serveras Siljans Charks Gulaschsoppa och våfflor och under högsäsong doftar det gott från utegrillen där det erbjuds kycklingwok och Siljans Charks hamburgare.

Nedfarterna är av varierande svårighetsgrad, men relativt flacka och den familjära miljön är rogivande. Här utvecklar barnen självförtroende som skidåkare. Unikt är den långa blå/gröna ”nybörjarbacken”. Det finns dessutom 4 kombinerat röda och blå/röda nedfarter varav 2 är offpist - dvs lössnö efter snöfall. På norrsidan finns två spännande längre "slingor", vilka varierar mellan rött, blått och grönt. (Dessa kräver natursnö. Detsamma gäller i 2 av de övriga nedfarterna).

Längs med "Stora backen " och ner genom "Nybörjarbacken" finns en SnowPark med diverse boxar, rails, hopp, ett "Big jump" och något så ovanligt som en "BigAirBag". I denna gigantiska luftkudde kan alla hoppa och landa mjukt. Även föräldrarna!! I "nybörjarbacken" finns även en del mindre hopp och gupp för de minsta och i "barnbacken" samsas de små barnen med roliga figurer.

Under säsongen ordnas skidskolor månd-fred, slalomtävlingar ( t ex "sportlovsslalom" v8,9,10 för alla barn oavsett förkunskaper), guidade snöskovandringar (även för familjer), telemarkskvällar och slädturer (i mån av natursnö i terrängen).

I skiduthyrningen kan man hyra alpint, längd, telemark, snowboard, snöskor och terränggående segways!!

Det finns flera olika boendemöjligheter bokstavligen in på knuten (se hemsidan under "Boende") och centrala Rättvik är ett stenkast bort med restauranger, affärer, simhall, bowlinghall, isbana, bandyhall och t o m Dalarnas största nattklubb…

Kuriosa: Backen har danat flera kända åkare som världscupsåkarna Therèse Borssén och Anna Swenn-Larsson och fristilsåkaren, världsmästaren Kaj Zachrisson, speedski-juniorvärldsmästarna Britta och Erik Backlund och Erik Nordin SM-vinnaren i Telemark".

Aktiviteter i backen anordnas året om. På sommaren kan man bland annat prova sommarrodel, segway, paintball, café och camping. Läs mer »

Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt på liftkort! Gäller ej säsongskort. Erbjudandet gäller hela säsongen 2017-2018 utom perioden lördag v.8 till lördag v.9.

 »Kontaktinformation

Område: Rättvik
Hemsida: www.rattviksbacken.se »
Karta: Visa Rättviksbacken på en karta »

 »Ditt erbjudande

Du måste vara inloggad medlem med Barnsemesterkort för att se hur man utnyttjar det aktuella erbjudandet.Logga in här »

 » Vad tycker andra barnfamiljer?
och Rättviksbacken har egna sidor här hos oss på Barnsemester.se. Där kan du både kan läsa vad andra familjer tycker samt betygsätta och skriva egna kommentarer.
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:

 » Tävlingar just nu!
Sol- och skidresor till Medelhavet, Karibien och Alperna.
Vinn ett presentkort med värde 5.000 kr från Langley! »
Vinnarlistan »

 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Nazar - Lyxsemester för alla » Med Barnsemesterkortet får du 500 kr i rabatt per vuxen på alla Nazar-collection hotell...
AB NOVASOL - Semesterhus och stugor » Med Barnsemesterkortet får du 10 % rabatt på hyresbeloppet!
Lajbansson Leksaker » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på alla leksaker!
Fler erbjudanden »

 » Kryssning

 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se