Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » Sportlov
 » Populära erbjudanden!
AB Interhome » Med Barnsemesterkortet får du minst 10% rabatt upp till 43% rabatt (10% + 33%) på alla ...
Ekokul » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på hela din beställning! Erbjuda...
Nazar - Lyxsemester för alla » Med Barnsemesterkortet får du 500 kr i rabatt per vuxen på alla Nazar-collection hotell...
Fler erbjudanden »
 » Kryssning
Reseberättelse:

Med barnen på race på Mantorp

(Sverige, Östergötland, Mantorp Park)

Busungar testar minihojjarna

På startlinjen ...

Dragracing på Mantorp
 
Efter att ha följt kusinens team Karling Racing Team´s ett race i Västerås beslöt vi att vi bara måste åka till Mantorp också och så blev det. 2005 blev första gången för oss och sen blev vi fast :-)
Självklart ville barnen med, och vi såg inga hinder för att de inte skulle komma med. De är vana att hänga med på mångt och mycket och vill själva gärna testa nytt, se nytt och uppleva nytt - och alla resor är ju en lärdom på något sätt.
Vi lånade en bil som rymde 9 personer och vi fyra, min syster och hennes sambo samt en kompis och hennes två barn packade in oss och åkte iväg glada i hågen.
Hade hyrt en stuga i Borensberg på en charmig camping, och det gick bra trots de var små.
Att gå runt i Borensberg är mysigt, och vackert och att vandra längs Göta Kanal är likaså mysigt och skönt.
Väl framme vid banan slogs vi av hur mycket folk där var, visst hade man sina aningar men ändå.
Vi hade turen att få teambiljetter av kusinen så vi satt på kanonplatser invid starten.
Barnen var hänförda av alla bilar och hojjar, allt folk och av alla försäljningsstånd. Det ena "åååhåå kolla dääär" efter det andra "Kolla in - whao alltså" kom hela tiden från barnen. Att få provsitta minihojjarna vid Karlings depå var kul och från alla fyra barnen hördes:"Jag vill haaa en sån häääär mamma...."
Vi drog på oss öronpropparna och flaggade och höll tummarna för Charley, förståss! Att vi vuxna ville titta på racen bekom inte barnen alls, för de tyckte det var minst lika fascinerande och kul som vi och satt som ljus och var imponerande. Vi var alla lite förvånade över att det gick så bra som det gick.
Top Fuel bilarna var absoluta höjdpunkten trots att nitrolukten stack i ögon och näsa - vilken känsla och vilket ljud (trots öronproppar och hörselkåpor). Lite kul också att barnen själva kommenterade att man _kände_ när de for iväg, det liksom bara vibrerar i kroppen - en otrolig upplevelse.
Efter en dag på racingbanan och en titt bakom kulisserna i depåerna, och x antal glassar så blev det dags för lite promenad i Borensberg och god mat på Göta Wärdshus invid ån - ett ljuvligt ställe!
Dag två på racingbanan blev även den kanonlyckad, och barna sa att de vill absolut med nästa gång igen... så har det blivit!
Hemresan gick även den bra, förutom en kokande bil vilket löste sig det också... många skratt blev det, sångstund i bilen och ett himla tjoande och duckande under alla viadukter!
Inget är svårare än man gör det :-)
 
 
 

Av: Turtle (24 Maj 2007, 22:48)

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se