Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Allinc » Med Barnsemesterkortet får du 500 kr ytterligare rabatt på de redan låga ...
Carpe Adventures » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på alla Carpe Adventures familjeäventyr!
Attraktiva boende hos Sembo » Med Barnsemesterkortet får du alltid minst 10% rabatt på allt boende hos Sembo. Medlemsrabatt...
Fler erbjudanden »
 » Kryssning
Reseberättelse:

En dag på Busborgen.

(Sverige, Västmanland, Västerås, Busborgen)

Jag vet inte riktigt vad vi har att vänta men har hört talas om att det ska finnas ett ny öppnat aktivitets hus för barn här i Västerås.
Vi har ju alltid vart på myrstacken tidigare men detta ska tydligen vara större och bättre passar min vild djur bra ;=) tänkte jag genast.
 
Jag packade ner lite matsäck och varsinna vattenflaskar till ungarna, tänkte att det bästa är nog lediga kläder som inte blir allt för varma. SÅ var det dax att åka.
 
Jag visste att det låg i närheten av silvan men inte riktigt vart men vi parkerade mitt i industri området där och tänkte att vi får vell gå runt och kika om vi kan finna det.
Vi behövde inte alls gå länge förns vi möttes av en skylt som visade oss vägen.
 
Jaha då var vi här da, möttes av en stor hall med bänkar och krokar för våra kläder. Ja nu får vi hänga av oss här sa jag till barnen som var veldans ivriga just denna gång så slets kläderna av i bara farten som aldrig förr.
 
Sedan vände vi stegen mot ingången där i luckan satt en kvinna som tog betalt, händerna stämplades samt ett bonus som hon stämplade 10:e besöket gratis. Jaja tänkte vi får vell se.
 
Vi hade kommit strax efter att de hade öpnnat men barnen var inte ensamma. De sprang genast iväg och satt igång nån lek vi bara stod där som två fån vart skulle vi ta vägen finns det någon vuxen hörna?
 
Och det var så fiffigt uppbyggt att där var en del för de minsta barnen men gå bilar, babygym, bollhav lekhus och nån ruchkana. Stora kuddar att bygga med eller att sitta på. Sedan var det då denna jättestora klätterställning / sjörövarskepp med massor av gångar där de kunnde klättra upp och runt både kors osh tvärs.
På golvet stod det någon typ av kanon som man kunde skjuta upp bollar på de som befann sig i denna ställning. Även på olika ställen i tornen så fanns där kanoner så man kunnde skjuta tillbaka dessa färgglada små plasbollar. Ett ögonkast bort så fanns där en stor uppblåsta hoppborg och en stor uppblåst ruchkana.
 
Jag gick till fiket som var det första man såg för att kolla priserna som var lite tagna i överkant men det måste ju också gå runt. Tur att vi hade eget fika med oss.
 
Snart vällde det in ungar och ljudnivån blev enorm skulle ha haft med sig öronploppar.
Men på min promenad där så fann jag en dörr som ledde in till ett rum som hade flera fönster ut till den stora hallen där barna slingrade runt. Här kunde man stänga dörren om sig och luta sig tillbaka i nån av sofforna och njuta av tystnaden. Här fanns det några tidningar och en micro som man kan värma sin mat i . Det fanns även möjlighet att sitta ner och äta här.
 
Snart kom barnen alldeles svettiga och så törstiga tur att de hade sina vatten flaskor för snart var det urdrukna. Matsäcken gjorde att vi sparade in lite pengar.
 
Ja detta var våran dag på busborgen ungarna ger den 5 glada munnar av 5.
 
Nu har vi vart här flera gånger och barnen gillar det lika mycket varje gång snart har vi vår gratis gång kommen. 
 

Av: Emnove (11 Februari 2008)

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se