Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » Sportlov
 » Populära erbjudanden!
Nazar - Lyxsemester för alla » Med Barnsemesterkortet får du 500 kr i rabatt per vuxen på alla Nazar-collection hotell...
SEA LIFE Helsinki » Med Barnsemesterkortet får 1 barn per familj GRATIS entré
Carpe Adventures » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på alla Carpe Adventures familjeäventyr!
Fler erbjudanden »
 » Artikeltips
Reseberättelse:

Lysekils lekland

(Sverige, Halland, Lysekil, Nöjedpark för lite mindre barn)

Min första tanke när jag såg den 5 meter i diameter blå badpoolen var, ”Åhh nej!!” Men det dröjde inte länge innan jag tyckte att det var riktigt bra och så här i efterhand kan jag se tillbaka på vår dag på Lysekils lekland som en av våra bästa semesterdagar.

 

Jag hade egentligen inga större förväntningar på leklandet. Vi hade sett en äldre Volvo åka omkring i Lysekil med en sjöjungfru på taket som det stod Lysekils lekland på. Vi hittade en broschyr och det stod att det skulle finns hoppkuddar, hängmattor och tempererade bad, jag har för mig att inträdet var någonstans runt 60 kronor. Ja ja, vi cyklade dit (bara nån kilometer från Siviks camping) och väl framme visade det sig att det tempererade badet var en sån där blå rundel som folk har i trädgården. Suck, tänkte jag.

-Här är det, skrek dottern på 5 år glatt. Jaha, det var bara att betala och gå in.

 

Men väl inne fick vi en helt underbar dag!!

Hoppkuddar, en jättestor hängmatta som hela familjen kunde ligga och gunga i. I några träd hängde det stora plastpäron (!) som man kunde sitta och dingla i och bara koppla av. Det fanns en helt livsfarlig rutschkana och så bodde det stora troll i skogen! Lite här och var låg det båtskrov utlagda som man kunde leka på eller klättra ner i och lyssna på en saga ur en högtalare, där somnade jag till några minuter. Ett par gånger om dagen kunde man åka en liten runda med gammalt lok.

 

Stället drevs sen drygt 20 år tillbaka av ett lite äldre par som jag tror var konstnärer och de hade lyckats få till en otroligt lugn och skön atmosfär kombinerat med ibland direkt våghalsiga aktiviteter långt från Mc Donald´s och alla jättestora anläggningar.

 

Har ni barn under 10 år och är i Lysekil så kolla om stället finns kvar (vi var där 2006) jag lovar att hela familjen kommer att bli nöjda.

Av: ankan39 (Igår)

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se