Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » Tävlingar just nu!
Härlig hotellövernattning i Stockholm.
Vinn en natt på Clarion Hotel Sign för hela familjen!
Vinnarlistan »
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Presenter.se » Med Barnsemesterkortet får du 20% rabatt på hela sortimentet, inklusive upplevelser p&a...
SnowTrex » Med Barnsemesterkortet får du 450 kr rabatt på din bokning!
Resalatt.nu » Med Barnsemesterkortet får du 20 % på hela Resalätts sortiment!
Fler erbjudanden »
 » Weekend
Reseberättelse:

Underbara Liseberg

(Sverige, Göteborg, Liseberg)

Det kittlar dödsskönt i kistan!

Sjökapten Sebastian

Turkillen

Liseberg

 

Vår familj består av mamma och Sebastian 10 år. Vi kom till Göteborg dagen innan vi skulle  besöka Liseberg och då var det närmare 30 grader varmt. Det var svårt att sova både pga värmen och sen pirrade det i magen av förväntan inför besöket.

När vi kom till parken hängde regnmolnen tungt över entrén men bara minuter efter vi kommit in i parken kunde vi lämna in ryggsäcken med regnkläder i er fantastiska garderob. Så mycket lättare att slippa bära runt på detta och vilken service att kunna gå och hämta grejor en gång under dagen!

 

Det var svårt att välja vad vi skulle börja med. Jag (mamma Tina) ville skynda till Helix men Sebastian var osäker på detta så det blev Slänggungan för oss båda, snabbt följd av Spinrock för Tina och Hissningen för Sebastian. Tillsammans åkte vi sedan Radiobilarna. När det kom några regnstänk gick vi in i Kristallsalongen och redan när vi kom därifrån hade det slutat regna.

Det är inte lätt att välja vad vi ska göra så det blir många km för fötterna att vandra denna dag. Vi tar oss upp på berget och åker Virvelvinden och sedan ner igen för att få något till livs, det blir sockervadd! Sen blir det i snabb följd kaffekopparna, lite lek i Kaninlandet, kollar lite på kaninmusikal, åker lite mer slänggunga, kollar in repetitionerna inför Lotta på Liseberg. Dags för lite mat och denna gången blir det en burgare. Vi drar snabbt vidare och Sebastian får sjökörkort på Skepp o´skoj och så tar vi Fisketuren. Nu blir det äntligen dags för mamma Tina att få åka Helix. Wow vilken upplevelse, men ack så lång kö! Under tiden så springer Sebastian mellan Slänggungan, Hissningen och JukeBox. Nu blir det äntligen dags för FlumeRide och Hanghai. Vi tar en liten stund inne i spelhallen och Sebastian kör några olika spel. Vi går sedan och åker Lilla Lots.

 

När dom allra minsta barnen och deras familjer gått hem, lättar det betydligt i köerna och det blir många resor med Bergbanan och Hanghai som är våra två absoluta favoriter.  

 

Det sista vi gör innan det är dags att gå hem är att spela lite på Daimhjulet och visst har Sebastian tur och vinner en stjärnvinst. En mycket lycklig men trött kille åker ”hem” till Lilla Bommen.

 

Liseberg är verkligen en nöjespark som passar alla i familjen. Det stora minuset är dom otroligt långa köerna till snabbmatställena. Även dom mest populära attraktionerna har långa köer men detta går att komma runt. Efter ca 19.00 så förkortas kön till tex Lisebergsbanan med 50 minuter och på grund av att nästan "alla" så dags vill sitta först, så går det att hinna med många åk även om en del tåg ställs in när trycket minskar. Allt är så rent och fint och trots att parken var proppfull med folk när vi var där så behövde vi inte köa en enda gång till toaletterna och dom var alltid rena och fräscha. Toppenbetyg till Liseberg :-)

Av: Isabeau (23 Januari 2017, 19:34)

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se