Logga in
Bli medlem
Favoriter (0)
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Gripsholms Bed & Breakfast i Ma... » Med Barnsemesterkortet får du gratis logi och frukostbuffé för barn under 18 &ari...
Incoming Center of Scandinavia AB » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på hyran när ni bokar ert boende hos Inco...
Bruket i Varberg » Med Barnsemesterkortet bjuds betalande barn i leklandet på en liten Slush!
Fler erbjudanden »
 » Weekend
Reseberättelse:

Vår trip till blåa

(Danmark, Köpenhamn, Den blå planet)

Lekplats ute

Akvarier

Akvariertunnel

Hej!
Som en del av vår danmarkruntresa som började i Göteborg, via legoland och slutligen "den blå planet" i köpenhamn. Vi ankom till dit den 14/7 ca kl 11, en halvmulen dag. 

Vi familjen består av mamma, pappa och barnen Julian(4) och Sam(1,5). 

Den blå planet låg väldigt bra placerat precis bredvid kastrup och biltunnel för Öresundsbron, bra för oss som bara passerade köpenhamn på väg mot helsingborg för vårt hotell. 

Byggnaden vi kom till var väldigt modern och häftig. 

Väl inne var uppdelat i de olika haven. Vi började med att gå motsols där man fick klappa på olika djur, som tex sjöstjärnor och krabbor. Väldigt spännande tyckte vår 4-åring. Efter det kunde man gå till utsidan där man kunde leka med vattenlek, ha sin picknick och gå på insekts/djurletande i deras lokala damm. Hovar, förstorningsglas och mikroskåp fanns att använda. Dock mer passande för äldre barn, men vår 4-åring ville pröva. På utsidan kan man även komma till "teatern" där de ett par gånger om dagen hade föreläsningar om sälar utanför sälarnas akvarium. Lite litet och blev för fullt för oss. Annars kändes den blå planet aldrig trångt på folk, men det skvallrade parkeringen om, denna dag. 
Ute fanns också en bra lekplats för de lite äldre(3+) barnen.

Akvariet i sig bestod av flera olika sorters världshav, men mest spännande tyckte barnen var det stora akvariet med hajar, rockor och andra fiskar/däggdjur. 
Även andra akvarier var spännande med clownfiskar(Nemo) och Doris(palettkirurg) som vår 4-åring snabbt såg. 

Den sista anhalten blev djuphavet med de skrämmande "uppstoppade" fiskarna. Vi som vuxna tyckte det var läbbigt, men vår 4-åring är orädd av sig och insisterade att gå upp. 

Summasummarum är att det är ett jättetrevligt akvarium, men som med alla akvarium, man åker till 30+ mil enbart för ett sådant, utan som en del av andra aktiviteter.

Men vi rekommenderar detta resemålet för alla barnfamiljer, men gärna större än 3 år för att kunna njuta av det. Men hit kanske man bara åker en gång och tar ett nytt akvarium, någon annanstans nästa gång, om man inte bor nära dvs. 

Av: Relativity8 (5 September 2017)

Annons:
 Till toppen av sidan 
Tipsa oss Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
© Copyright 2003 - 2016
Barnsemester.se