Vår trip till blåa
Annons
Reseberättelse:

Vår trip till blåa

(Danmark, Köpenhamn, Den blå planet)

Lekplats ute

Akvarier

Akvariertunnel

Hej!
Som en del av vår danmarkruntresa som började i Göteborg, via legoland och slutligen "den blå planet" i köpenhamn. Vi ankom till dit den 14/7 ca kl 11, en halvmulen dag. 

Vi familjen består av mamma, pappa och barnen Julian(4) och Sam(1,5). 

Den blå planet låg väldigt bra placerat precis bredvid kastrup och biltunnel för Öresundsbron, bra för oss som bara passerade köpenhamn på väg mot helsingborg för vårt hotell. 

Byggnaden vi kom till var väldigt modern och häftig. 

Väl inne var uppdelat i de olika haven. Vi började med att gå motsols där man fick klappa på olika djur, som tex sjöstjärnor och krabbor. Väldigt spännande tyckte vår 4-åring. Efter det kunde man gå till utsidan där man kunde leka med vattenlek, ha sin picknick och gå på insekts/djurletande i deras lokala damm. Hovar, förstorningsglas och mikroskåp fanns att använda. Dock mer passande för äldre barn, men vår 4-åring ville pröva. På utsidan kan man även komma till "teatern" där de ett par gånger om dagen hade föreläsningar om sälar utanför sälarnas akvarium. Lite litet och blev för fullt för oss. Annars kändes den blå planet aldrig trångt på folk, men det skvallrade parkeringen om, denna dag. 
Ute fanns också en bra lekplats för de lite äldre(3+) barnen.

Akvariet i sig bestod av flera olika sorters världshav, men mest spännande tyckte barnen var det stora akvariet med hajar, rockor och andra fiskar/däggdjur. 
Även andra akvarier var spännande med clownfiskar(Nemo) och Doris(palettkirurg) som vår 4-åring snabbt såg. 

Den sista anhalten blev djuphavet med de skrämmande "uppstoppade" fiskarna. Vi som vuxna tyckte det var läbbigt, men vår 4-åring är orädd av sig och insisterade att gå upp. 

Summasummarum är att det är ett jättetrevligt akvarium, men som med alla akvarium, man åker till 30+ mil enbart för ett sådant, utan som en del av andra aktiviteter.

Men vi rekommenderar detta resemålet för alla barnfamiljer, men gärna större än 3 år för att kunna njuta av det. Men hit kanske man bara åker en gång och tar ett nytt akvarium, någon annanstans nästa gång, om man inte bor nära dvs. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se