Utmaning på hög höjd
Annons
Reseberättelse:

Utmaning på hög höjd

(Sverige, Ullared, Upzone)

Min familj bestående av tre barn i åldrarna 9, 11 och 13 år samt mig själv besökte parken en eftermiddag i juli. Vi möttes av trevlig personal som utrustade oss med hjälm, handskar och sele. Därefter gick vi i samlad trupp den korta sträckan upp till skogen med höghöjdsbanorna. Instruktören höll en obligatorisk genomgång och vi fick prova på en kort testbana innan vi släpptes iväg på egen hand.

Det kändes till en början både osäkert och pirrigt men efterhand vi upptäckte att vi faktiskt klarade av det blev vi modigare. Det var hög säkerhet och instruktörer fanns hela tiden tillgängliga. Eftersom det krävs förhandsbokning och platserna är begränsade var det lagom många klättrare samtidigt. Det var inte särskilt lång väntetid och vi valde själva vilken ordning vi ville göra banorna. Är man nybörjare rekommenderar jag dock att man börjar med de två enklare banorna innan man ger sig på de mer utmanande.

Barnen bör vara ungefär 8 år för att klara av aktiviteten. Vissa hinder blir väldigt svåra om man är för kort men för övrigt är det bara den egna våghalsigheten som kan begränsa. Någon åldersgräns uppåt finns inte. Jag tyckte det var minst lika kul som barnen! Den fjärde och svåraste banan har en åldersgräns på 11 år vilket är helt berättigat. Den var en utmaning även för mig som vuxen, inte minst det avslutande Big Jump som sög ordentligt i magen.

Barnens omdömen är att det var långa och roliga banor. Bästa upplevelsen var att åka zipline, vilka finns i olika längd i samtliga banor. De enda negativa reaktionerna var att vi ville ha mer tid och fler banor. Vi rekommenderar verkligen ett besök på Upzone för alla modiga små och stora äventyrare!

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se