Kreativum Science Center
Annons
Reseberättelse:

Kreativum Science Center

(Sverige, K, Kreativum Science Center)

En heldag på kreativum

såpbubblor

Nyfikna barn

Reseberättelse från Karlshamn Kreativum Science Center

 

Vi åkte till Karlshamn och Kreativum Science Center i slutet av sommarlovet i egenskap av testfamilj och vi hade verkligen fullt upp hela dagen.

Våra barn är 5 och 8år och åttaåringen klev verkligen in i drömmen, han vill bli uppfinnare när han blir stor.

Det fanns massor att göra, barnen ville börja med att göra experiment med sina sinnen, lillebror tyckte det var häftigt att han satt på spikar och storebror fastande för de optiska experimenten. Vidare på övervåningen deltog vi i workshops där barnen spelade musik och tetris på frukter, storebror programmerade en robot, vilket verkligen var uppskattat.

Lillebror gillade det mörka rummet där man skulle trycka på lamporna som lyste, här behövde han dock en vuxen till hjälp då han inte nådde de lampor som satt högst upp.

Vi såg en experimentshow som barnen verkligen tyckte om, de satt som klistrade och tittade på alla såpbubblor och trasiga provrör som magiskt blev hela igen i oljan.

Lunchen köpte vi i caféet, det var buffé av köttfärsås och pasta eller pannkakor och detta var rena himmelriket för barnen som fick sina favoriträtter.

Det var en varm dag så det blev väldigt varmt där inne, men som tur var fanns det en utegård med ännu mer experiment som man kunde gå ut och besöka. Där skulle man lyfta sig egen vikt och dra sig själv över vattnet på en flotte, det fanns även en balansbana som lillebror tog sig an med stor förtjusning.

Vi var där en hel dag men hann inte med allt, så det får nog bli ett besök till. 

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se