Testfamilj hos Åberg
Annons
Reseberättelse:

Testfamilj hos Åberg

(Sverige, Bålsta, Åbergs museum)

Vi sparade våra fribiljetter ända till november men kom så äntligen iväg, jag och mitt barn som är 3,5 år samt en vän med ett barn i samma ålder. Sammanfattningsvis blev det hela ett mysigt besök och både barn och mammor var mycket nöjda. Trots museets lilla yta så lyckades barnen roa sig i mer än tre timmar och ville ändå inte gå därifrån. De verkade vara i en perfekt ålder för detta ställe men vi såg även något äldre barn som också roade sig hejvilt.

 

Bäst: "evighetsmaskinen" på väggen i djungelrummet där en kula rullar runt genom en bana, med viss assistans från åskådarna. Här stod barnen länge. Hängbron. Alla mysiga små skrymslen/småkojor. Bananrutschkanan (som mitt barn iofsig inte vågade åka för att det var så mörkt). Konstjakten där småbarnen får leta efter figurer i målningarna. Utställningen överlag, i alla fall för oss vuxna, den var omfattande och det hade gått att titta på alla detaljer en lång stund om inte barnen rusat iväg.Lekparken hann vi inte med men den såg trevlig ut, vi tar den en annan årstid!

 

Utrymme för förbättring: finns inget matsäcksrum, vilket kan vara ett problem för specialkostfamiljer. Däremot var personalen i kafeterian jättetrevliga och hade möjligen låtit oss äta där ändå. Vännen och hennes barn åt dagens lunch (köttgryta) respektive pannkakor. Jag är vegan och frågade efter veganskt fika eller mat och fick osäkra svar, även om hon i kassan beredvilligt erbjöd sig att kontrollera innehållet. Detta avböjde jag dock då jag redan ätit. Mitt barn är allergisk mot bland annat nötter så jag hade önskat att det fanns en pärm med info om allergener.

Dessutom var gångvägen från tågstationen snarare drygt 2 km är drygt 1.

Av: ()

Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se