10 roliga och lärorika iPhone-appar för dina barn

Ska du ut och resa med barnen men har ont om plats i bagaget för deras favoritspel? Glöm klassisk reseunderhållning som kortlekar, sänka skepp och minischack där minsta lilla luftgrop eller vägbula kan orsaka ett raseriutbrott hos vilken liten tävlingsmänniska som helst.

Leo och Felix spelar iPad

Numera finns det oändligt många roliga, lättanvända och lärorika appar som gör dina barn till hejare på allt från helikopterflygande till multiplikationstabellen. För att hjälpa dig i semesterstressen listar vi här de 10 bästa barnanpassade apparna som håller barnen på topphumör under hela resan.

 

Toca Boca - Helicopter Taxi   Helicopter Taxi – 7 kr
Om dina barn gillar saker som flyger och far är Helicopter Taxi ett måste. Telefonens kamera skapar illusionen av en helikopter som flyger runt i rummet. Genom att röra på telefonen får dina små piloter chansen att styra sin egen helikopter.
iTunes »
Tinkerbox   TinkerBox – Gratis
Har du en liten uppfinnare med dig på resan? Satsa då på den kluriga appen TinkerBox som går ut på att placera ut olika maskindelar och få bollar att hamna rätt. Låt dina små ingenjörer träna på logisk tänkande samtidigt som de får lära sig spännande fysikbegrepp.
iTunes »
Scribble Lite   Scribble Lite – Gratis
Förvandla din iPhone till ett miniritblock där barnen enkelt kan skissa fram ett helt eget mästerverk. Det finns en mängd färger och pennstorlekar att välja bland och du kan även måla på egna foton. För att måla nytt skakar du bara på telefonen så suddas bilden ut.
iTunes »
Infinite Maze   Infinite Maze – 15 kr
Nu finns en modernare version av den gamla labyrintträlådan att ladda ner till din iPhone. Dina barn lutar bara på telefonen för att styra kulan som då och då byts ut mot slumpvist utvalda tokiga föremål.
iTunes »
Snowman 3D   Snowman 3D – 7 kr
Med dussintals olika 3D-föremål att välja mellan kan barnen skapa helt unika snögubbar året runt. Börja rulla snöbollar och klä gubben hur ni vill där bara fantasin sätter gränserna.
iTunes »
Super Monkey Jr.   Super Monkey Jr. – Gratis
Tröttnar barnen fort när det blir för mycket av en sak? Då är Super Monkey Jr. perfekt. Här får du 5 minispel i ett – labyrinter, bilspel, räkneuppgifter, släcka bränder och sortera färger – som håller dina barn sysselsatta under hela resan.
iTunes »
Toca Tailor   Toca Tailor – 7kr
Bland Toca Bocas roliga och lärorika appar finns Toca Tailor där man designar kläder och väljer tillhörande accessoarer till fyra olika figurer – pojke, flicka, lodjur och sengångare. Perfekt för alla kreativa små pyren.
iTunes »
Coloring Zoo   Coloring Zoo – 15 kr
Att måla och färglägga djur har alltid varit populärt bland barn. Coloring Zoo är en enkel, rolig och pedagogisk färgläggningsapp som passar särskilt bra för de allra yngsta.
iTunes »
EZ Tangram   EZ Tangram – 7 kr
Med det här klassiska tankespelet lär dina barn sig att känna igen färger, lösa problem och förstå spatiala koncept. De 7 formerna ska passa i rutan utan att överlappa och det finns mer an 150 pussel att träna på.
iTunes »
Times Tables   Times Tables – 7 kr
Låt Times Tables göra dina barn till mattegenier. Här får de chansen att slå sina egna high scores genom tajmade quizzar och multiplayer-tävlingar på flera olika nivåer. Du kan även följa deras framgångar och se vad de kan behöva träna extra på.
iTunes »

Tips: spara pengar och tid genom att ladda ner apparna innan du lämnar landet så slipper du både dyra roamingavgifter och otåliga barn.

Listan är framtagen av våra vänner på American Express som vet att även om appar är ett billigt och bra sätt att underhålla barnen på så finns det mycket annat som kostar pengar under resans gång. Som EuroBonus-medlem får du tillgång till en rad olika förmåner och servicetjänster som gör att ni kan njuta av resan till max.

 » Gravid
Fram till v.28 är det inga problem. Resor under graviditeten »
 » Relaterade artiklar
Höstpyssel
Vi har massor av skojiga pysseltips! Se hur du och ditt barn kan göra egna ljuslyktor, konstverk och mat till småfåglarna inför vintern. Utomhus finns massor av material till en härlig pysselstund. Torkade löv, kottar, kastanjer och snäckor blir enkelt roliga konstverk. Och halva nöjet är att promenera runt och leta upp alla saker till konstverken! Läs mer »
Påskpyssel med toalettrullar
Tomma toarullar är perfekta att använda när man ska påskpyssla med barn och det kan bli ett riktigt roligt och kreativt påskpyssel för hela familjen. Pysseltipsen här passar lika bra hemma som i skolan och förskolan. Läs mer »
Pyssel, sånger och lekar till midsommar
Små grodorna kan vi, men hur gick den där med jungfrun i dansen? Vi har svaret. Och massor av roliga lekar till midsommarfesten! På Printables.se finns färdiga sångblad med texterna till de vanligaste midsommarsångern och lekblad med roliga lekar, färdiga att skriva ut och ta med till midsommarfirandet. Läs mer »
Påskpyssel
Vi har massor av skojiga pysseltips! Se hur du och ditt barn kan göra egna påskkort, dekorationer till påskriset och massor av olika kycklingar och tuppar. Påskpysslandet är i full gång på Barnsemesters redaktion. Leo fixar årets påskkort med tumkycklingar. Pysseltipsen här passar lika bra hemma som i skolan och förskolan. Till p&ar Läs mer »
Fråga Barnsemester - Barnskrik i...
Barnskrik i flygplanet Fråga: Ska flyga till Cypern. Det är första gången jag flyger med barn (pojke 9 mån). Jag är orolig över att han ska vara en av dom som man hört talas om som gallskriker hela vägen. Tacksam för alla tips jag kan få. Ska du flyga långt med ett litet barn kan du boka en basinett , en bädd som hä
Julpysseltips
Vi fortsätter att fylla på med julpysseltips och tar tacksamt emot nya. Barnsemesters storpysslare Leo och Felix är i full gång och lovar att fylla på listan här nedanför med fler pyssel allteftersom vi närmar oss julafton. Har du ett bra tips? Skriv och berätta! » Vu pysslar i pyjamas, för vi blir så kladdiga! Förutom att m Läs mer »
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Hjärtejakten idag!
Vinnarlistan »
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Upzone Borås » Med Barnsemesterkortet får familjens barn 20% rabatt på Upzone! Erbjudandet g&...
First Hotel Carlshamn Familjepa... » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på First Hotel Carlshamns familjepaket med &ou...
Halmstad Aktivitetscenter » Med Barnsemesterkortet får du 10% rabatt på alla aktiviteter! Erbjudandet g&au...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Weekend
Hitta weekendresa utan att spräcka budgeten! Weekend-tips »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se