Annons

Barnfamiljernas snabbguide till Åre

Vi har gått igenom utbudet i sommar-Åre och valt ut de aktiviteter som bäst passar oss barnfamiljer. Här får du en snabbguide med idéer på kul grejer. Varsågod!

Mountainbike (MTB)

En mountainbikesemester är ett bra val om du har sportiga barn från ca 9 år och ända upp över tonåren och Åre är Sveriges centrum för downhillcykling. Här slutar inte liftarna gå bara för att snön är borta. Nu åker barnfamiljerna lift upp med cyklarna och kör ner – det är jättekul (även för oss föräldrar).

Mountainbikeparken Åre Bike Park har cykelleder i alla svårighetsgrader som passar alla nivåer från världsmästaren ner till förstagångscyklisten. Längsta led är7 kilometer och den maximala fallhöjden 1.050 meter.

Guidade turer och kurser
Det finns även guidade turer och kurser på för nybörjarlektioner hos Åreskidsport som lär er hur man tryggt och snyggt cykla nerför berget och hjälper er komma igång med hur ni ska stå, bromsa, åka lift och vilka banor och leder som är bra att börja med i Åre bikepark.

Cyklar hyrs ut av

Mountain Cart

Mountain Cart är en ny, rolig, spännande och säker aktivitet för dig som vill uppleva något annorlunda på berget tillsammans med familjen och det ser ut ungefär som en blanding mellan en trehjuling och en off-road trampbil - utan trampor.

Turen börjar i skidliften upp för berget och efter en kort genomgång kan ni susa ner för backen! Hela familjen kan vara med, små barn kan sitta i föräldrarnas knä under färden.
 

Guidning och uthyrning

Fiske

Öring och röding lever i nästan alla vatten här. Det är inte svårt att få barn att gilla fiske. Hjälp dem att få sin första fisk bara, sedan är de fast! Fiskeutrustning och båtar finns att hyra i närheten av de flesta större sjöar. Prata med Åre Turistbyrå eller kika in på Are360 för fler tips.

Guidning och uthyrning

Forsränning för barnfamiljer

I Åre finns faktiskt Sveriges bästa rafting (forsränning), med en mängd älvar och forsar att välja mellan. Rafting kan ge verka våghalsigt men det går bra att ta med barn i skolåldern på det här. Man väljer helt enkelt en älv eller fors som passar barnfamiljer.

Arrangörer

Tandemflygning

Eftersom berget är format som en pyramid, går det att starta oavsett vindriktning. Tandemflyg är kul för oss föräldrar. Och barnen tycker förstås att det är spännande att få se mamma eller pappa flyga! Tandem passar alla som vill prova på. Utan förkunskaper kan du efter en kort genomgång flyga ljudlöst tillsammans med en instruktör. Känslan är obeskrivlig.

Arrangörer

Vandring

Åreskutan och omgivande fjäll har markerade leder: lätta, spontana utflyktspromenader eller flerdagars turer i vildmark. Det går bra att vandra med barn om ni går ut med inställningen att det är en vandring i barnens takt. Utsikten är andlöst vacker. Drick vattnet från fjällbäckarna – det smakar sommar! Prata med turistbyrån om hur ni bäst lägger upp er vandring.

Kanoting

Vattnen och kanoterna i Åre är många och varierande. De yngsta barnen brukar inte trivas så länge i en kanot men när de är uppåt 4-5 år kan det gå hur bra som helst. En stilla kanotutflykt på Åresjön eller en ringlande å, med picknick på en alldeles egen strand är ett bra val.

Här kan du hyra kanot

Upplevelsebad

På Holiday Club finns ett äventyrsbad med barnpool för småttingarna, en 67 meter lång vattenrutschbana med specialeffekter för de större barnen, en strömpool speciellt för barn, bubbelpooler med mera. Vid utomhuspoolen kan ni ligga och sola medan barnen leker. Holiday Club Åre »

Golf utomhus och golf inomhus

Sommarljuset här i norr är toppen för golfande familjer. Här finns en 18-hålsbanan vid forsarna i den lilla fjällbyn Staa, 14 km väster om Åre. Är vädret dåligt någon dag kan ni prova golfsimulatorn på Holiday Club, där finns även en inomhusminigolfbana. Åre Golfklubb »

Shoppa! Shoppa! Shoppa!

I Åre finns restauranger och shopping nere i byn. Man kan ta en latte på et café, spana in skor eller bara slå sig ner med familjen och ät gott. Det finns italienskt, amerikanskt, jämtländskt och japanskt kök. Vilken underbar blandning.

Kabinbana till toppen

Med Kabinbanan kommer ni nästan ända upp till Åreskutans topp på bara några minuter. Här kan ni fika på serveringens solterrass och njuta av utsikten. Att promenera ända upp till toppen tar en dryg halvtimme med barn och kan belönas med en glass i toppstugans café. Hur kommer man ner igen? Ta kabinbanan, vandra, cykla mountainbike… eller flyg skärm. Kabinbanan är öppen dagligen 1 juli - 15 okt, kl. 10:00-16:00 (flera andra liftar öppnar redan på våren.)

Hur reser vi till Åre?

Det går reguljärflyg varje dag från Stockholm/Arlanda till Östersund/Frösön. Transfern från flygplatsen till Åre tar bara en timme. Bussen stannar utanför Holiday Clubs entré. Total restid från Stockholm är 2,5 timmar, från Göteborg och Malmö 4 timmar.

Tåg
Järnvägsstationen ligger mitt i byn. Det finns nattåg utan byten från Stockholm, Göteborg och Malmö.

Bil & Buss
Bil/bussvägarna är bra till Åre. Åker du från mellersta Sverige tar det ungefär 6–8 timmar, från Göteborg cirka 10–12 timmar. Avstånd till Åre: Stockholm 630 km, Göteborg 890 km, Malmö 1 120 km.


Av: ·
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Svenska outlets och fabriksbutiker
Svenska outlets och fabriksbutiker
Ta en tur Sverige runt och fynda på fabriksbutiker, outlets och andrahandssorteringsbutiker runt om i landet. Passa på att fynda fint porslin, god glass, mjuka kuddar, tapeter och mycket annat. Vi guidar till fabriks- och outletbutiker i hela [...]
Tonårsäventyr
Sommartipset Många föräldrar med tonåringar ber om tips på semesteraktiviteter som kan stärka banden i familjen. Här får du några idéer! Tips 1: låt tonåringen ta med en [...]
Safari Camp med barnbarnen
Eva och Anders från Göteborg är farmor och farfar, och de ger hellre roliga upplevelser till sina barnbarn än dyra leksaker och kläder. Varje sommar åker de på små äventyr tillsammans, och i [...]
Sveriges bästa badplatser
Sveriges bästa badplatser
Vad är det som gör den ”bästa badplatsen”? Klippor, fin vit sand, utomlandskänsla, fräscha toaletter... Våra medlemsfamiljer har tyckt till och här är listan över Sveriges bästa [...]
Barnens lovdagar, Höstlov, Sportlov &...
Barnens lovdagar, Höstlov, Sportlov &...
Svenska lovdagar, sommarlov, höstlov, påsklov och sportlov. Det blir över 100 lediga dagar på ett år för barnen. Vi på Barnsemester.se har massor av tips på både små utflykter och härliga semestrar. Vad kan vi göra? » Utlandssemester [...]
Guide till Island
Guide till Island
Äventyr, sagor och mystik - ord som dyker upp när man tänker på Island. Och visst är en tur till Island ett äventyr och som en saga, fast på riktigt! Hur kommer vi till Island | Var kan vi bo ? | Vad finns [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Hej! Du har väl inte missat tävlingen som ligger ute just nu? Visa »
Annons
 » Tävlingar just nu!
Två stugnätter i valfri stugtyp sommaren 2020
Vinn stugsemester på First Camp Kolmården!
Vinnarlistan »
Populära erbjudanden
10% rabatt på åkband på Bakken
20% rabatt på logi i Kolarkoja, vid 2 eller fler nätter
20% rabatt på v.19-26 och/eller v.34-38 på KronoCamping Saxnäs
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Knuthenborg Safaripark
Danmark
Sagolandet Tomteland
Dalarna
Sunne Sommarland
Värmland
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies