Alla barn behöver en heltäckande barnförsäkring!

Enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå saknar var tredje barn i Sverige en privat försäkring. Det finns barnolycksfallsförsäkringar som endast ger skydd vid eventuell olycka och det finns barnförsäkringar som ger ett skydd vid både sjukdom och olycksfall. Olycksfall kan leda till funktionshinder men det är ännu vanligare att barn blir funktionshindrade på grund av sjukdom.


Var tredje barn saknar en privat barnförsäkring.


Alla som har barn bör teckna en egen barnförsäkring som ger ett skydd både vid sjukdom och vid olyckor.


Bättre en försäkring med låg ersättning - än ingen alls.

Den kommunala barnförsäkringen räcker inte
Jag tror att många föräldrar som har barn i kommunal barnomsorg eller skolan förväntar sig att den olycksfallsförsäkring som kommunen har räcker men tyvärr är det inte så.

Alla kommuner har försäkrat barn som är i skolan eller i kommunal barnomsorg för olyckor som kan uppstå där och numera har många kommuner försäkrat barnen även för olyckor som uppstår på fritiden. Men endast få kommuner har tecknat barnförsäkringar med skydd vid både olycksfall och sjukdom. Och i vissa kommuner är barnen inte försäkrade alls på fritiden när de inte är i skolan eller i kommunal barnomsorg.


"Sådant händer inte oss, bara andra"
Det är jobbigt att tänka på, men svåra sjukdomar kan faktiskt hända ens egna barn. Barnen har dåligt skydd om de blir funktionshindrade på grund av sjukdom.

Alla som har barn bör därför teckna en egen barnförsäkring som ger ett skydd både vid sjukdom och vid olyckor. Det viktigaste är att barnet får en större summa pengar om de drabbas av funktionshinder, oavsett om det beror på en sjukdom eller på grund av en olycka.

Vi vuxna som jobbar får ersättning från försäkringskassan och från försäkringar som arbetsgivaren tecknat åt oss om vi blir sjuka, men barnen är oskyddade.


Bättre en försäkring med låg ersättning
- än ingen alls

Kolla upp vilket skydd som finns i din kommuns försäkring och komplettera sedan den med en barnförsäkring som ger ditt barn ett bra skydd vid både sjukdom och olycka.

Ersättningsbeloppet vid invaliditet brukar avgöra vilken premie du får betala för försäkringen. Ju högre premie desto bättre skydd men din ekonomi får styra hur högt ersättningsbelopp du har råd med. Det är bättre att ha en försäkring med låg ersättning än ingen försäkring alls.


Försök hitta en försäkring som passar redan från början
När du ska välja barnförsäkring rekommenderar jag dig att se på marknadsöversikten som finns hos www.konsumenternasforsakringsbyra.se innan du bestämmer dig.


Det är bäst om du hittar en försäkring som du är nöjd med redan från början. Men har du redan en barnförsäkring och vill byta bör du teckna en ny innan du säger upp den gamla.

När du tecknar en ny egen barnförsäkring får du lämna en hälsodeklaration. Och den nya försäkringen ger bara ersättning för sådant som ingen visste om ditt barn innan försäkringen tecknades. Var mycket noga med att fylla i alla läkarbesök mm som krävs i hälsodeklarationen. Har du utelämnat något kan försäkringen visa sig vara ogiltig när ni i framtiden eventuellt kräver ersättning.


Gruppförsäkring ett bra alternativ om du har många barn eller liten budget
Det finns både individuella barnförsäkringar och gruppförsäkringar. Större arbetsgivare och fackföreningar erbjuder ofta möjlighet att teckna gruppförsäkringar. Gruppförsäkringar har lägre premie och inkluderar ofta alla familjens barn. Väljer du en gruppförsäkring behöver du inte lämna in någon hälsodeklaration men kolla upp ersättningen då den brukar vara ganska låg i gruppförsäkringar.


Försäkra ditt barn så fort som möjligt
Planerar du att skaffa barn eller redan är gravid vill jag tipsa dig om att direkt kolla upp de möjligheter som finns att försäkra barnet innan det är fött.


Privat försäkring gäller oftast tills barnet fyller 25 år
De flesta barnförsäkringar gäller ända tills barnet fyller 25 år (dock inte de som kommunen tecknat, den gäller oftast endast tills barnet fyllt 19 år eller den dag de tar studenten). Då tonåringar har ett dåligt skydd innan de börjar arbeta rekommenderar jag dig att fortsätta att betala premien till dess. Det är ju en fin årlig present till ditt vuxna "barn". När du upphör med att betala in premien bör du tipsa "barnet" om att själv teckna en försäkring.

 

Ann-Sofie Magnusson
Ikanobankens familjeekonom
I samarbete med Barnsemester.se

 » Gravid
Fram till v.28 är det inga problem. Resor under graviditeten »
 » Relaterade artiklar
Höstpyssel - Gör en fågelfrö-automat
Höstpyssel med barnen Småfåglarna har det inte lätt på vintern - men du kan hjälpa dem! Det här är ett skojigt pyssel. Hela vintern kan ni se fåglarna äta från er fina fågelmatautomat . Det är inte många som har sådan tur att en liten söt pippi kommer och sätter sig på ens arm. Men den h&
Tips på bra reseappar
Det finns massor av appar till iPhone eller Android som passar att ha med sig på resan! Allt från att hitta billiga resor, bensinstationer eller parkering i närheten, valutaomvandlare och roliga appar som underhåller barnen (och dig själv) på resan! Badkartan hjälper dig hitta de närmsta badplatserna i Sverige. Badkartan Hitta de närmaste
Appar för barn
Det finns massor av appar som passar barn. Många av dom är dessutom inte bara roliga, barnen lär sig samtidigt som de spelar. Det finns appar till både iPhone, iPad och Android telefoner, denna gången valde vi att kika på vad iTunes har att erbjuda. Happi läser är ett enkelt spel för barn som just börjar lära sig läsa. Vi fö
Skolbarn (6-12 år)
När barnet börjar skolan tar det de första stegen mot självständighet och vuxenvärlden. Det är mycket som förändras, nya tider, nya vänner, nya regler och mycket ny information. Barnet utvecklas på flera olika plan, kroppsligt, socialt och intellektuellt. Det är en väldigt spännande tid även om föräldrar ofta
Påskpyssel
Vi har massor av skojiga pysseltips! Se hur du och ditt barn kan göra egna påskkort, dekorationer till påskriset och massor av olika kycklingar och tuppar. Påskpysslandet är i full gång på Barnsemesters redaktion. Leo fixar årets påskkort med tumkycklingar. Pysseltipsen här passar lika bra hemma som i skolan och förskolan. Till p&ar Läs mer »
Gravid - resa utanför EU
Reser du utanför EU så ger hemförsäkringens reseskydd som regel ersättning för vårdkostnader som har samband med graviditet och förlossning till och med graviditetsvecka 28. Men vad händer om barnet föds för tidigt och t ex skulle vara i behov av intensivvård? Barnets vård får du betala själv! En rundringning har gjo
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Busfabriken i Helsingborg » Med Barnsemesterkortet bjuds betalande barn på mjukglass eller Fun Slush!
Resalatt.nu » Med Barnsemesterkortet får du 20 % på hela Resalätts sortiment!
Lotus Travel » Med Barnsemesterkortet får du 5% rabatt per person på samtliga Lotus Travels ordinarie ...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Weekend
Hitta weekendresa utan att spräcka budgeten! Weekend-tips »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se