Annons
Barnsemester testar:

Barnens Gård i Blekinge

Barnens Gård ligger längs E22 strax öster om Karlskrona. Här finns ett vattenland med vattenrutschbanor och roliga vattenattraktioner, bondgårdens djur, elbilbanor med små traktorer och lastbilar som barnen kan köra runt på, studsmattor, hoppborgar och klätterställning. Massor att göra helt enkelt!

Barnens Gård
Lastbilarna och traktorerna var våra barns absoluta favoriter. Det kändes som om de körde ungefär 700 varv totalt. Skönt att det fanns lediga bänkar i skuggan precis bredvid för oss vuxna.

Barnens Gård
Barnens Gårds entré

Vi besökte Barnens Gård en härlig sommardag i juni. Vårt första intryck av parken var att det är väldigt välskött och hemtrevligt med fina blommor och rabatter överallt.

Tips: Precis bredvid lilla traktorbanan finns något som vi antar är en av Sveriges största vinbärsbuskar. ;) Vi smygåt ett par (det fick man).

Parkens säsongsarbetare är ungdomar från trakten och de syntes överallt i parken planterandes blommor, ta hand om djuren och hade fullt sjå med att plantera, ta hand om djuren och hjälpa parkens besökare.

Alla attraktioner ligger nära varandra så det är aldrig långa avstånd att gå mellan.


Barnens Gård
Eldrivna grävskopor

Lekplats med en riktig traktor och skördare

I den stora lekplatsen precis vid entrén stod en riktig traktor, men lite ombyggd med trappa upp och rutschkana ner där bak. Och en stor skördare som även den var ombyggd som en del av en klätterbana, även den med en rutschkana modell större.

Det fanns också eldrivna grävskopor och olika modeller av gungor. En perfekt mjukstart på dagen för oss.

Barnens Gård
Lilla traktorbanan

Barnens Gård
Hölassåkning ut till korna i hagen


Barnens Gård
Man får klappa getterna


Barnens Gård
Barnens Gårds egen äppelmust

Traktorer och lastbilar i barnstorlek

Våra killar är 3 och 5 år, och inne i vad jag kalla "stora-maskiner-åldern". Vi hade rekat på Barnens Gårds hemsida innan besöket och de var taggade att få köra "riktiga" traktorer - helt själv!

Vi hade höga förväntningar och blev inte besvikna. Det finns tre banor att köra på: lilla traktorbanan, stora traktorbanan och banan med lastbilarna.

Elbilarna gick lagom fort (jag skulle gissa på ca 3km/h), så även om barnen krockade med varandra ibland så var det ingen risk för skada så vi föräldrar kunde lugnt sitta på en bänk i skuggan och låta barnen köra själva.

Vi hade tur, det var inte så mycket folk i parken under vårt besök så barnen behövde inte köa en enda gång och kunde köra hur länge de ville. Vilket i praktiken innebar flera timmar, indelat i ett par omgångar med paus för mat, djurklappning och hoppande i hoppborgen.

Djuren på Barnens Gård

Här bor bondgårdens djur: kaniner, getter, grisar och kor. De små djuren kunde man gå in till och klappa. Våra favoriter var getterna som hade fullt med söta killingar. De var väldigt tama och kelvänliga.

Utanför djurhagarna fanns möjlighet att tvätta händerna och handfaten var i barnens höjd.

Ett par gånger om dagen kör "bonden" ut i hagen till korna, då kan man följa med på turen åkandes i höskrindan. Han berättar om korna och den som vill får ställa frågor. Visste du att en vanlig mjölkko producerar 200.000 glas mjölk under en livstid?

Hoppborgar och studsmattor

Bakom traktorbanorna ligger två stora hoppborgar och Barnens Gård har varit smarta och delat upp det i en för de stora och en för de små barnen. Perfekt för då behöver de små barnen inte behöva vara rädda för att bli överhoppade och de stora barnen kan ta ut svängarna lite mer.

Här fanns också två rader med studsmattor att hoppa på och en stor klätterbana för de lite större barnen (se bild längst ned på sidan). Här kunde även vi vuxna prova på, hur kul som helst.

Mat och fika

Det går bra att ta med egen mat och fika till Barnens Gård och det finns en stor picknicklada under tak med bänkar och grill.

Det serveras såklart även mat i restaurangen. De har ett bra utbud och man kan till och med få göra sin egen pizza!

Vi valde köttbullarna med mos och det var supergott. Hemlagade köttbullar och riktigt potatismos till. De lagar allt på plats från grunden med färska råvaror. Till dricka valde vi Barnens Gårds egen äppelmust. Roligt med lokalproducerat tycker vi.

Barnens Gård

Barnens Gård
Tjurfallet och Poolfloden

Barnens Gård
En grundare del för mindre barn

Barnens Gård
Äggkastning

Barnens Gård
Banan med eldrivna lastbilar.

Vattenlandet

Här finns pooler för alla i familjen och vattnet är uppvärmt. I gräset runtomkring finns gott om plats för att ligga och lapa sol mellan varven.

Det var här i vattenlandet de flesta stora barnen var samlade och det var full fart i vattenrutschkanorna hela tiden. Det fanns gott om ringar att åka med och inte heller här behövde vi köa.

Den största vattenrutschbanan, Tjurfallet, var väldigt lång vilket uppskattades av familjens 5-åring. En annan favorit var äventyrspoolen där de större barnen samlades.

Det fanns gott om plats för vanlig plask och lek även för de små i en grundare del med bland annat en liten rutschbana i form av en anka.

Det finns ett par olika vattenrutschkanor att välja mellan. Förutom det stora Tjurfallet och den lilla ankan fanns en stor röd som liknar en vanlig rutschkana, och vildforsen där man sitter i en badring med plats för flera personer.

Och Poolfloden såklart. Här åker man i lite lugnare takt runt en lång bana. Aningen åker man i badringar eller så flyter man bara med utan. Detta var en favorit hos hela familjen.

Familjen Forsberg tycker till

Felix, 3 år, gillade traktorbanorna allra mest. Han hade enkelt kunna spendera en hel dag bara på dom.

Leo, 5 år, gillade även han traktorbanorna men vattenrutschbanorna var den stora favoriten.

Mamma Jenny gillade att allt var så välskött och rent i parken och den hemlagade maten. Ett stort plus också för pysselhörnan och snickarboan inomhus, det var en rolig idé.

Pappa Alexander gillade 5-kampen där han och familjens morfar tävlade i bland annat både äggkastning och att slå i en spik i en stock.

Barnens Gårds besökare tycker till!

8 av 10   
Barnens Gård har betygsatts av över 100 familjer här på Barnsemester.se. Läs vad familjerna tycker »

Vill du se fler bilder från Barnens gård?
Bilder från vårt och andra barnfamiljers besök »

Läs mer

Barnens Gård på Barnsemester.se »
Barnens Gårds egna webbsidor »

Barnens GårdDen stora klätterställningen var populär bland de lite större barnen (och de vuxna)!


Av: · · Senast uppdaterad 2019-07-12
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2023 Barnsemester.se