Barnsemester testar: Legoland
Annons
Barnsemester testar:

Legoland

Legoland är en stor temapark i Danmark där nästan allt är byggt av lego. Hela 58 (!) miljoner legolossar har gått åt hittills och parken utvecklas ständigt. Årets nyhet är Star Wars området med flera interaktiva scener från filmerna.


LEGOLAND Billund
Legoland riktar sig till familjer med barn mellan 2 och 12 år och lockar besökare från hela Europa. Vi ville testa om det var så bra som alla säger och packade in barnen i bilen och tog en minisemester till Danmark.

LEGOLAND BillundLegoland är en stor temapark i Danmark där nästan allt är byggt av lego.

Legoland ligger mitt i Jylland och är granne både med semesteranläggningen Lalandia och Billund flygplats. Det är med andra ord ganska smidigt att ta flyget hit.

Eftersom vi bor i Skåne valde vi dock att köra. Det var "lagom" långt. Vi körde tidigt på morgonen och var framme vid lunchtid.

Vi hade fått tips av ett par vänner att kombinera en natt på Legoland Hotell med två dagar i parken. Så vi parkerade bilen utanför hotellet i väntan på att incheckningen skulle öppna och begav oss in i parken.

I Miniland finns MASSOR att se

LEGOLAND BillundMed på resan var Barnsemester reporter Jenny med sin man Alexander, Leo 3 år och Felix 1 år.

Inne på Legoland finns ett hav av miniatyrer byggda av lego. Mängder av små hus, figurer, bilar, båtar och figurer återskapar kända miljöer från runt om i världen.

Dessutom rör det på sig. Bilarna kör, kranarna arbetar och flygplanen kör runt på landningsbanan på miniversionen av Billunds egna flygplats.

Nyast i Miniland är Star Wars området. På 420 kvm och med över 1½ miljon legobitar har Legoland återskapat flera populära scener från filmerna.

Leo älskar tåg så vi passade på att börja dagen lite lungt med en tur runt i parken med legotåget och sedan vidare upp i monorailen och utkikstornet för att få lite överblick över parken.

LEGOLAND BillundInne på Legoland finns ett hav av både miniatyrer och stora figurer byggda av lego.

LEGOLAND BillundSafari bilarna tar er förbi djunglens djur (byggda i lego såklar

LEGOLAND BillundI Miniland kan man se scener från bland annat Hollywood.

LEGOLAND BillundDuplo Land är de små barnens stora favorit. Här kan man leka i timmar. Skönt för trötta föräldraben. ;)

LEGOLAND BillundPirate Splash Battle var en av vår familjs favoriter. Jättekul, men man blir BLÖT!

LEGOLAND BillundTemplet är årets nyhet och en av de mest populära attraktionerna.

Tips: Kommer ni tidigt så gå hit först innan det hunnit bli kö.

Roliga karuseller för alla åldrar

Leo är 3 år gammal och har precis upptäckt tjusningen med "karuseller". Safarituren bland alla legodjuren var en hit, likaså "de bråkiga båtarna" och turen med piratbåten in i grottan. Flygplanet man kunde styra upp och ner själv var också en av favoriterna.

Det finns gott om åkattraktioner för alla åldrar. Till och med minstingen Felix 1 år kunde följa med på ett par av dom. Tillsammans med mamma och pappa såklart.

Annars var hans stora favorit helt klart den stora lekplatsen vid Duplo Land. Här fanns massor av stora hus att titta in och ut i.

För de lite modigare barnen finns det ett par lite mer spännande attraktioner, bland annat olika bergochdalbanor. Den största heter X-treme racers och är riktigt nervkittlande.

Man kan också åka på skattjakt i årets nyhet Templet. Den är egentligen för lite större barn (och vuxna), men Leo ville tvunget prova så han fick också följa med ett varv. Man åker i en vagn i mörkret och siktar och skjuter med sin laserpistol på de olika "farorna" som dyker upp. Olika färg ger olika poäng och man kan se sin poängställning hela tiden. Är man riktigt duktig kommer man på High Score listan. Ruskigt roligt!

Andra spännande åkattraktioner är Vikings River Splash och Lego Canoe. Båda kittlar i magen och bjuder på lite vattenstänk.

Risk för att bli blöt i piratlandet!

Mitt i Piratlandet ligger Pirate Splash Battle, och här är chanserna att bli blöt (om man står för nära) väääldigt höga.

Segla ut med piratbåten och var redo med vattenkanonerna. Hela familjen kan vara med och delta i ett tufft sjöslag mot både de andra båtarna och mot åskådarna som tittar på, de har nämligen också tillgång till vattenkanoner!

 

SEA LIFE, 4D-biograf och roliga fontäner

Lego Studios är Skandinaviens största 4D biograf och visar fyra olika filmer i 3D. Utanför dinns Musikfontänen som barnen själva kan få att spela, och Springvattnet som skjuter vattenstrålar ur marken. Barnen älskade att springa runt där och försöka att inte bli blöta.

Atlantis by Sea Life är hem till massor av tropiska fiskar, hajar och japanska jättekrabbor som alla bor bland u-båtar, skeppsvrak och legofigurer.

I den genomskinliga glastunneln mellan de två stora akvarierna simmade hajarna förbi precis ovanför vårahuvuden, och det klaskupoler inne i akvarierna där man kunde sticka upp sitt huvud mitt bland fiskarna.

LEGOLAND Shop

Självklart säljs det lego på Legoland. I mängder. Både de vanliga boxarna med byggsatser, lego inspirerade prylar och lego i lösvikt.

Tips inför besöket

  • Se till att alla i familjen har bekväma skor, och ombyte (och/eller regnkläder) med sig. Flera av attraktionerna bjuder på mer eller mindre vattenstänk.
  • Vill du torka snabbt? Vi såg ett stort "torkskåp" i parken där man kan torka hela familjen. Bara lägg i en slant i myntinkastet och så blåser det varmluft från alla håll och kanter. Supersmidigt!
  • Ta med mellanmål och extra dricka. Självklart finns det att köpa i parken också, men en frukt eller två och lite vatten är aldrig fel att ha med sig.
  • Barn med trötta ben? Ingen fara, det finns sulkys att låna. Den funkar lika bra till tunga kylväskor. ;)
  • En komplett lista över alla attraktioner som finns, och längdrestriktioner på dom finns på Legoland.dk. Spana gärna in innan ni åker vad ni vill göra så att ni inte missar något.
  • Det kan vara all idé att köpa 2-dagarsbiljetten. Så slipper ni stressa för att hinna se och uppleva allt.

Vad kostar det att besöka Legoland?

Det beror såklart på när man åker, hur länge man vill stanna och hur många man är.

Prisexempel 2013:
Barn 3-12 år: 279 DKK
Vuxna 13-64 år: 299 DKK


Barnsemesters besökare ger Legoland bra betyg:
(8.5/10)

 

LEGOLAND Billund
Nyast på Miniland är Star Wars området. På 420 kvm och med över 1½ miljon legobitar har Legoland återskapat flera populära scener från filmerna. Här hittar ni hundratals clone troopers, battle droids och annat som hör Star Wars till.


Av: · · Senast uppdaterad 2019-08-30
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se