Kul restauranger i New York för oss barnfamiljer

Det finns mängder av tokroliga restauranger i New York och många av dem är kul för oss barnfamiljer.

Hu, så hemskt!

Är det en annorlunda upplevelse ni är ute efter kan restaurangen Jekyll & Hyde vara helt rätt för er. Här är serveringspersonalen skådespelare som klär ut sig, skojar och tokar sig till barnens förtjusning. Man aldrig vilken läskig figur som kommer och serverar maten, och special effects och spindelnät måste ni tåla. Det här restaurangbesöket kommer barnen inte att glömma.

Adress: Jekyll & Hyde Club, 1409 Sixth Ave.,
NYC.

Läs mer: Jekyll & Hyde »

Madeleine Tea Party

Madeline Tea Party på Carlyle Hotel

Ta på era finaste kläder, vattenkamma barnen och fika på Carlyle Hotel. Här kan ni känna er riktigt glamorösa medan ni sippar te, äter småkakor, scones, glacerade muffins och trekantssmörgåsar samt andra, inte fullt så klassiska tetillbehör, t ex efterrätten petite banana split Fontainbleau.

Självklart finns här även en livs levande pianist, som leder alla som vill i en sing-a-long. Besök måste bokas, ring: 212-968 19 61. Lämpligt från ca 4 år.

Adress: Carlyle Hotel, 35 East 76th Street (mellan 5th Avenue och Madison Avenue)

Läs mer: Madeline Tea Party »


Peanut Butter & CoPeanut Butter & Co

Bara i New York kan man hitta en restaurang helt tillägnad peanut butter sandwiches, mackan som är lika med trygghet för miljoner amerikanska barn, och vuxna.

På denna extremt barnvänliga krog blir även de mest kräsna ungar nöjda. Det finns i olika varianter: krämigt, knaprigt, kanel-russin, mörk choklad och vitchoklad. En del väljer Marshmallow Fluff (härligt sötsliskigt) eller chokladkräm som bonuspålägg. Elvis Presleys favoritmacka är givetvis med på menyn: en grillad smörgås med jordnötssmör, banan, honung och bacon.

Adress: 240 Sullivan Street, New York, NY 10012 (mellan Bleecker och West 3rd Street)

Läs mer: Peanut Butter & Co »

Mars 2112

Den här restaurangen är kul för oss barnfamiljer. Man går in genom hissdörrarna (ofta efter att ha stått i kö, för stället är poppis) och stiger av i en filmsal med stor duk. Dörrarna stängs och “färden” från jorden till mars börjar. Skeppet skakar när man “lyfter”.

Efter landningen öppnas ytterligare ett par dörrar och man är framme på Mars, alltså inne i själva restaurangen. Då och då dyker marsianer upp, och de låter sig gladeligen fotograferas tillsammans med er. Spelarkad finns för de lite större barnen.

Adress: 1633 Broadway, New York, NY 10019 (korsningen 51st Street).

Läs mer: Mars 2112 »

Rita på borden och greja med pizzadeg i Brooklyn

Här rullar barnen pizzadeg och får titta på när kockarna lagar maten. Restaurangen Two Boots i Brooklyn serverar italiensk mat och kryddig cajunmat; gumbo, Jambalaya, Southern fried chicken, krispigt tunn pizza, krämig pasta och annat gott. Till de små barnen finns barnmeny.

De begåvade kockarna har kommit på att barn blir lyckliga när de får en bit mjuk pizzadeg att greja med, så det får alla barn. Det rullas och formas medan man väntar vid bordet - och vips så är maten klar.

På den här restaurangen kan man titta på när de lagar mat, och kockarna svarar tålmodigt på alla frågor. Barnen får till och med rita på duken, vilket härligt ställe!

 » Relaterade artiklar
Jorden runt på 77 dagar
De reste jorden runt med sina två små tjejer Hela familjen samlad på en bänk i Fort Pierce i Florida som de besökte under det andra av sina två husbilsäventyr på långresan. Många drömmer om att göra något mer än att bara åka på chartersemester. Men ofta stannar det vid en dröm. Några få
Vi sydde upp bröllopskläderna i Thailand
Ska ni resa till Thailand innan bröllopet kan det vara en idé att låta sy upp brudklänningen där. Kanske även brudgummens kläder. Läs Therese och Björns berättelse! Ett insidertips är att leta upp ett lite mindre skrädderi i Bangkok, istället för de stora välkända som är mycket dyrare. Bild från tidn
Vi åkte till Indien för att träffa vårt...
Barnsemesters redaktion: Många familjer i Sverige har ett eget fadderbarn i ett annat land. Det finns flera organisationer man kan vända sig till om man är intresserad. Familjen som skriver denna berättelse har fått ett fadderbarn genom Barnfonden. Mer information om Barnfonden finns på deras hemsida: www.barnfonden.se » Vi har följt Shridevi sedan
Än finns chans till solsemester på...
Letar du resa? Höstlovet är en eftertraktad vecka eftersom nästan alla barn i Sverige har lov samtidigt och många har bokat i mycket god tid. Billiga restor till höstlovet tar snabbt slut men än finns det resor kvar och vi listar höstens bästa resmål för en solsemester. Höstlovsveckan är årets absolut populäraste charterv Läs mer »
Gudfastsson - dagbok - del 10
Del 10: Thailand (Phuket) Familjen Gudfastsson är föräldralediga i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 10. Syskonen Bus leker på stranden hela dagarna, och ofta även på kvällarna. Kungen är thailändarnas stolthet Just nu är vi på Kamala Beach på Phuket. Det ä
Barnsemester testar Splash-jungle
Ingrid Svenssons tips på på Phuket i Thailand Barnsemesters reporter Ingrid Svensson bor med sin svenska familj på Phuket och har testat Phukets nyöppnade äventyrsbad med fyra tjejer mellan 8 och 15 år. Läs Ingrid och flickornas egen berättelse om besöket. Ingrid Svensson är Barnsemesters reporter på Phuket i Thailand. Hon bor d&a
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Boda Borg i Östersund »
Upzone Luleå » Med Barnsemesterkortet får familjens barn 20% rabatt på Upzone! Erbjudandet g&...
Orsa Rovdjurspark » Med Barnsemesterkortet får 15% rabatt på entrén!
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Artikeltips
Bläddra bland artiklarna i någon av våra artikelkategorier »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se