4 portioner
Underbart god efterrätt för oss vuxna. Färska jordgubbar med en klick av den söta och lena krämen är en riktig höjdare! Barnen kan äta jordgubbarna som de är, naturelle.
Ingredienser
1 liter färska jordgubbar
10-12 blad basilika
3/4 dl florsocker
Sabayonkräm:
3 äggulor
1 dl socker
1 1/2 dl mousserande vin eller
torr cider
rivet skal av en lime
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl Vispgrädde
Gör så här:
Skiva jordgubbarna och blanda med basilika och florsocker. Låt stå kallt någon timme innan servering.
Vispa äggulor och socker poröst i en kastrull. Tillsätt vin och limeskal. Sjud på svag värme under kraftig vispning tills krämen tjocknar. Fortsätt att vispa den kall. Vispa grädden och rör ner. Smaksätt med vaniljsocker. Servera jordgubbarna med sabayonkrämen.