Basilikajordgubbar med sabayon
Annons

Basilikajordgubbar med sabayon

4 portioner
Underbart god efterrätt för oss vuxna. Färska jordgubbar med en klick av den söta och lena krämen är en riktig höjdare! Barnen kan äta jordgubbarna som de är, naturelle.

Ingredienser
1 liter färska jordgubbar
10-12 blad basilika
3/4 dl florsocker

Sabayonkräm:
3 äggulor
1 dl socker
1 1/2 dl mousserande vin eller
torr cider
rivet skal av en lime
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl Vispgrädde

Gör så här:
Skiva jordgubbarna och blanda med basilika och florsocker. Låt stå kallt någon timme innan servering.

Vispa äggulor och socker poröst i en kastrull. Tillsätt vin och limeskal. Sjud på svag värme under kraftig vispning tills krämen tjocknar. Fortsätt att vispa den kall. Vispa grädden och rör ner. Smaksätt med vaniljsocker. Servera jordgubbarna med sabayonkrämen.


Senast uppdaterad 2019-06-11
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se