TEMA DJUR: Bo tillsammans med djuren

För djurkära barn som inte har djur omkring sig till vardags är det förstås en fantastisk upplevelse att få bo nära djur för några dagar. Det finns massor av trevliga ställen som erbjuder ett semesterboende nära djur. Se här!

Ihre Gård
Ihre Gård

Bo på lantgård

Många gårdar i Sverige är med i "Bo på lantgård", och erbjuder barnfamiljer ett semesterboende på gården. Alla gårdar har inte djur, så fråga innan du bokar. Fråga vilka djur som finns på gården när ni kommer, och om ditt barn får umgås med djuren.

Läs mer: Bo på lantgård »

Det finns också gårdar som förutom boendet och närheten till djuren har familjeaktiviteter, café, loppis och allt möjligt. Här är några tips:

Ihre Gård

(Lärbro, Gotland)
Här kan ni bo och ditt barn får träffa både lamm, hästar, grisar, ankor, höns, kaniner, en hund och flera katter. På sommaren går lammflocken på bete men ofta blir det 4-5 napplamm kvar på gården. Då får gästande barn hjälpa till med matningen! Vill ni rida finns det 14 hästar att välja bland. Turridning varje dag.

Läs mer: Ihre Gård »


Enggarde
Enggarde

Stättared
Stättared


Kolmården
Kolmården har safaricamping.

 

Enggarde

(Hemse, Gotland)
Mysig gotländsk gård där djuren är allas fokus. För de mindre barnen finns höns, hästar, katter och lamm att klappa och umgås med. För de större barnen finns hästar.

Läs mer: Enggarde på Gotland »

Stättared

(Veddinge, Halland)
På Stättareds Gård kan ni bo och leva bland hästar, kossor, kaniner, marsvin, höns, grisar, får, och getter. Ni kan också åka häst och vagn. Familjer med hund är också välkomna. En bit bort ligger en liten sjö, och en större sjö. Fiskekort finns att köpa.

Läs mer: Stättared »

Storegård

(Tigerstad, Småland)

Familjen Brånstrand tar emot barnfamiljer som vill prova hur det är att bo på en lantgård. Barnen kan vara med och pyssla om mjölkkorna, kalvarna, hönsen, katterna och kaninerna och uppleva riktiga lantlivsäventyr. Även fiske och bad i badsjö.

Läs mer: Storegård i Småland »

 

Fler tips till dig som gillar djur:

Ta med hunden på semestern
Många vandrarhem välkomnar familjer med hund. Voff!
Läs mer: Ta med hunden på semestern »

Ta med hästen på semestern
Det finns massor av trevliga gårdar som välkomnar både familjer och hästar. Det kan vara för en natts genomresa, eller en veckas semester.
Läs mer: Ta med hästen på semestern »

Campa i safaritält bland vilda djur
Sov mitt bland de vilda djuren, i afrikanska safaritält alldeles intill savannen i Safariparken på Kolmården.
Läs mer: Kolmården »

 » Relaterade artiklar
Campa i Europa - Vad kostar det?
Bilsemester har sin charm, men att flyga är smidigt. Så tycker många. Vi har gjort en prisjämförelse på kostnaderna för en familj med 2 vuxna och 2 barn som bor i Malmö, och vill campa en vecka i södra Frankrike i sommar. Neråt södra Europa finns gigantiska campingplatser där man kan bo i villavagnar, så kallad lyxcamping . H Läs mer »
Finn din sommarö
Det är något speciellt med öar... Vad är det som gör öar så speciella? Vattnets närvaro, det ofta något mildare klimatet, människorna? Vi har kollat in en del öar, några välkända, andra mindre kända men gemensamt för dem alla är att de är väl värda ett besök som dagstur eller med övern
Djurparker i Sverige
De flesta små barn är fascinerade av djur, och en del barn är alldeles tokförtjusta i djur. Har du ett djurkärt barn kanske en utflykt till en djurpark, akvarium eller tropikarium vore toppen. Här får du några utflyktstips (sorterade efter landskapens bokstavsordning). Nordens Ark har som mål att bevara hotade djurarter! Nallar i Björnp
Kul i Göteborg
Det är kul i Göteborg, här finns roliga saker för hela familjen. Det är gångavstånd till nästan allt man vill se, och om inte så är spårvagnarna också ganska roliga! Saker att hitta på i Göteborg: Universeum Liseberg Göteborg Naturhistoriska Museum Sj Läs mer »
Västkusten - Falkenberg
Falkenberg är en rogivande ort med gott om utflyktsmål. Här finns Sveriges billigaste shopping och en av Västkustens ljuvligaste stränder: Skrea strand. 1400-talsstaden Falkenberg med stora delar av den gamla stadskärnan bevarad är en riktig Västkustspärla. Torghandeln är alltid livlig och du kan vara säker på att hitta riktiga fynd ti
Västkusten - Halmstad
Stränderna är långa, breda och alldeles, alldeles underbara! Kustvägen längs havet mellan Halmstad och Steninge ger många badmöjligheter. Stränderna, som Östra stranden och Tylösand, är helt perfekta för oss barnfamiljer. De är långa, breda och det är långgrunt med klart och fint vatten. Tips: Har du barn som &a
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Hjärtejakten idag!
Vinnarlistan »
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Astrid Lindgrens Värld »
Dalénium – Science Center » Med Barnsemesterkortet får du gå två personer, betala för en! Billigaste gra...
Gavnø Slot » Med Barnsemesterkortet får 1 barn GRATIS entré till Gavnø Slot: V...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Artikeltips
Bläddra bland artiklarna i någon av våra artikelkategorier »

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se