TEMA DJUR: Bo tillsammans med djuren

För djurkära barn som inte har djur omkring sig till vardags är det förstås en fantastisk upplevelse att få bo nära djur för några dagar. Det finns massor av trevliga ställen som erbjuder ett semesterboende nära djur. Se här!

Ihre Gård
Ihre Gård

Bo på lantgård

Många gårdar i Sverige är med i "Bo på lantgård", och erbjuder barnfamiljer ett semesterboende på gården. Alla gårdar har inte djur, så fråga innan du bokar. Fråga vilka djur som finns på gården när ni kommer, och om ditt barn får umgås med djuren.

Läs mer: Bo på lantgård »

Det finns också gårdar som förutom boendet och närheten till djuren har familjeaktiviteter, café, loppis och allt möjligt. Här är några tips:

Ihre Gård

(Lärbro, Gotland)
Här kan ni bo och ditt barn får träffa både lamm, hästar, grisar, ankor, höns, kaniner, en hund och flera katter. På sommaren går lammflocken på bete men ofta blir det 4-5 napplamm kvar på gården. Då får gästande barn hjälpa till med matningen! Vill ni rida finns det 14 hästar att välja bland. Turridning varje dag.

Läs mer: Ihre Gård »


Enggarde
Enggarde

Stättared
Stättared


Kolmården
Kolmården har safaricamping.

 

Enggarde

(Hemse, Gotland)
Mysig gotländsk gård där djuren är allas fokus. För de mindre barnen finns höns, hästar, katter och lamm att klappa och umgås med. För de större barnen finns hästar.

Läs mer: Enggarde på Gotland »

Stättared

(Veddinge, Halland)
På Stättareds Gård kan ni bo och leva bland hästar, kossor, kaniner, marsvin, höns, grisar, får, och getter. Ni kan också åka häst och vagn. Familjer med hund är också välkomna. En bit bort ligger en liten sjö, och en större sjö. Fiskekort finns att köpa.

Läs mer: Stättared »

Storegård

(Tigerstad, Småland)

Familjen Brånstrand tar emot barnfamiljer som vill prova hur det är att bo på en lantgård. Barnen kan vara med och pyssla om mjölkkorna, kalvarna, hönsen, katterna och kaninerna och uppleva riktiga lantlivsäventyr. Även fiske och bad i badsjö.

Läs mer: Storegård i Småland »

 

Fler tips till dig som gillar djur:

Ta med hunden på semestern
Många vandrarhem välkomnar familjer med hund. Voff!
Läs mer: Ta med hunden på semestern »

Ta med hästen på semestern
Det finns massor av trevliga gårdar som välkomnar både familjer och hästar. Det kan vara för en natts genomresa, eller en veckas semester.
Läs mer: Ta med hästen på semestern »

Campa i safaritält bland vilda djur
Sov mitt bland de vilda djuren, i afrikanska safaritält alldeles intill savannen i Safariparken på Kolmården.
Läs mer: Kolmården »

 » Relaterade artiklar
Testfamilj i Stockholm
Vill du också åka till Stockholm ett par dagar med barnen? Här får du några tips som gör Stockholmsdagarna intensiva, men välplanerade och roliga! På Gröna Lund kan man gå in och hälsa på hos Pettson och Findus. Man vill hinna se allt folk pratar om, man vill åka hit & man vill dit. Men spralliga barnaben orkar ibland
Sommarsemester i Halland
Det bästa av Västkusten Campingsemester i Halland – salta bad, varma klippor, krabbfiske, öppna hav och tid för varandra. Men också skogens tystnad, cykelturer i naturen och fiske i någon av Hallands många sjöar. Campinganläggningarna erbjuder mängder av spännande aktiviteter för barn i alla åldrar under högs&aum
Vi testade lyxcamping i Italien
Testfamiljen Nordlund-Birgersson Barnsemester.se skickade iväg fembarnsfamiljen Nordlund-Birgersson på en utmaning: att campa med fem barn mellan 8 mån-12 år. Det var mamma Linn, pappa Anders, barnen Beatrice 12 år, Neo 6 år, Ronja 5 år, Juni 3 år och Milo 8 månader. Hur gick det? Neråt södra Europa finns gigantiska campingpla
Testfamilj på uppdrag High Chaparral
Kerstin och Jonny Stenberg och deras fyra pojkar blev en av Barnsemesters testfamiljer! De fick låna en sprillans ny fulltankad 7-sitsig Chrysler Grand Voyager över helgen (tack till Chrysler, ni är allt bra snälla!). Med utsövda barn och kylväskan full med mat gav de sig iväg och vi vinkade hej då. Uppdraget var att köra till Smålands eget
Nöjes / Tema parker med djuravdelning
TEMA DJUR: Många parker kombinerar djur med andra familjeaktiviteter. Det kan vara studsmattor, karuseller eller kanske ett äventyrsbad. Djurdelen är förstås mindre än om man åker till en renodlad djurpark. Att åka hölass till tjuren och korna på Barnens Gård i Blekinge är en riktig sommarupplevelse. Barnens gård (Lyck
Höstlov i Sverige - vad ska vi hitta på?
Det var ju inte så längesedan det var sommarlov så när höstlovet kommer är det kanske skönt att stanna hemma. Men något vill man ju göra, en dagsutflykt eller en övernattning på något roligt ställe. Här får du lite tips och inspiration! Några timmar på en av landets höghöjdsbanor är en up Läs mer »
 » Värmeguiden
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
 » Familjenöjen
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
 » Sök billiga resor
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons:
Annons:
 » Tävlingar just nu!
Vill du testa familjenöjen gratis?
Anmäl dig till Hjärtejakten idag!
Vinnarlistan »
Annons:
 » All inclusive
Onödigt dyrt eller jättebra? Bra att veta om All inclusive »
 » Populära erbjudanden!
Bruket i Varberg » Med Barnsemesterkortet bjuds betalande barn i leklandet på en isglass!
Fårup Sommerland » Med Barnsemesterkortet får 1 barn per familj GRATIS entré, värde 280 DKK!...
Luftkuddeland » Med Barnsemesterkortet får dina barn 50 % på biljetten under hela året, var än Luf...
Fler erbjudanden »
Annons:
 » Weekend
Annons:


Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

Om Barnsemester.se

Om oss
Kontakta oss
Cookies & Integiritet

Info

Barnsemesterkortet
Testfamiljer
Stora Barnsemesterpriset
Vanliga frågor och svar

För företag

Er info hos oss
Barnsemesterkortet
Annonsering och samarbeten
© Copyright 2003 - 2018 Barnsemester.se