Annons

Budgteresa till Disneyland Paris

Tvåbarns mamman Maria Schlyter driver Disneybloggen Disneysemester, åker på Disneykryssning varje år och besöker självklart även Disneyland Paris eller Walt Disney World varje år. Hon och familjen har stenkoll på allt inom Disneysemestrar och bad henne dela med sig av sina bästa budgettips!

Disneysemester

Låt oss vara ärliga - en resa till Disneyland Paris är inte billigt.  Men, det går att resa dit och uppleva all magin och de spännande attraktionerna utan att betala för mycket.

Disneyland® Resort Paris är Europas största turistattraktion med över 10 miljoner besökare per år och det består av två parker: Disneyland Park och Walt Disney Studios park. Här finns också shopping- och restaurangområdet Disney Village, flera olika Disneyhotell samt Davy Crockett Ranch med stugor.

DisneysemesterPlanera i god tid! Flexibla datum, resväg och boende påverka slutsumman.

Jag älskar Disneyland Paris och jag lyckas resa dit ofta utan att spränga banken. Du kan spara mycket pengar på att titta på olika delar av din blivande semester till Europas största och mest magiska turistattraktion.

Planera!

Försök att planera din resa i god tid. Ibland ändras semesterplaner, men är du ute i god tid kan du bestämma ditt boende och datum. Det är stor skillnad i pris beroende på när du åker och kan du åka under lågsäsong slipper du dessutom mycket av köerna.

Fundera på resan dit

Bor du i södra Sverige eller har tillgång till husbil eller husvagn så är det en bra idé att köra ner till Frankrike. Du hinner dessutom uppleva mycket på vägen. Det finns bussresor, men oftast är det dyrare än att ta flyget, som man ofta kan hitta till bra priser.

DisneysemesterFundra över var ska ni bo. Nära parken, Disneyhotell eller bugetalternativ?

Boende

Boende är en stor utgift - fundera noga på var och hur du vill bo. Det finns både bra hotell nära Disneyland Paris och du kan hitta billigt boende om du bor långt ifrån parkerna. Men glöm inte att räkna med kostnaderna för transport till parkerna (t.ex. med RERA tåget) och entrébiljetter.

Boende på Disneyhotell
Bor du på ett Disneyhotell nära parken ingår i princip alltid entrén för alla dina dagar, d.v.s. för en 3-nätters vistelse får du 4 dagars inträde.

Har du möjlighet att bo på ett av Disneys hotell får du inte bra tema och service, utan du bor på gångavstånd till parkerna (förutom Davy Crocket ranch) och framförallt får du tillgång till Extra Magic Hours och får gå in på Disneyland Park 2h före andra.

Var ute i god tid
Du kan nästan alltid hitta bra erbjudande på Disneys hotell om du är ute i god idé och letar runt på internet. Du hittar dem enklast på: www.disneylandparis.com/en/?country=SE. De erbjudande som du hittar på den sidan (under fliken erbjudande) gäller för alla.

Titta på erbjudande för andra länder
Något som många ofta missar och som kan spara mycket pengar för dig är att titta på erbjudande som gäller för andra länder. England, Frankrike, Tyskland och Spanien har egna erbjudande som skiljer sig åt från varandra.

Det bästa är att du kan boka från vilken sida som helst. Du måste boka online och skriva in en adress från det landet, men du kan enkelt googla vilken adress som helst. Disneys representanter är mycket tydliga med att du kan boka var du vill ifrån, och i det finstilta står det inte att du måste vara boende i landet.

De två länderna som brukar ha de bästa erbjudandena är Frankrike (www.disneylandparis.fr)  och England (www.disneylandparis.co.uk). Du kan ofta hitta erbjudande som t.ex. 20-40% rabatt, gratis half-board eller boka 4 nätter betala för 3. Oftast kan du dessutom kombinera det med att barn under 7 år är gratis.  

DisneysemesterGlöm inte att jämföra priserna från de olika ländernas webbsidor innan du bokar!

DisneysemesterMat och souvenirer inne i parkerna är inte billigt, vill du spara pengar så ta med lite hemifrån.

Entrébilejtter

Entrébiljetter ingår i princip alltid om du bor på något av Disneys egna hotell. Om du valt ett annat boende är det alltid billigare att köpa biljetterna hemifrån innan du reser.

Du köper biljetterna online och skriver ut dom på din egen skrivare.

Matkostnad

Bland det dyraste på Disneyland Paris är maten. Vi tar alltid med oss en ryggsäck in i parkerna med dricka, snacks och kanske en enkel lunch.

Dricka är det allra viktigaste. En flaska vatten kostar ca €3 och det blir rejält under sommarhalvåret i Paris. Snacks är toppen när man står i kö, och några russin gör underverk för att undvika blodsockerfall under eftermiddagen.

En enkel snabblunch kostar oftast €100 per person, så kan ni ta med enkel lunch in, så sparar du mycket pengar. Det finns McDonalds på Disney Village (billigaste matstället på DLP), men det tar tid att gå ut från parken och in till Disney Village under dagen.

Souvenirer

Souvenirer är dyrt, och barn har en tendens att tjata om varje liten sak som de ser. Be barnen att önska sig euros i födelsedagspresent och julklapp, och låt dem själva bestämma vad de ska köpa.

Ett annat alternativ är att köpa billiga leksaker och tröjor på Tradera och EBay. Du kan sedan trolla fram dem till överaskade och glada barn. Glowsticks är något som kan köpas billigt på många lågprisbutiker, och som gör att du slipper tjat om överprisade leksaker som lyser när ni väntar på fyrverkerierna på kvällen.

 


Av: · · Senast uppdaterad 2017-03-06
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se