Buss-semester
Annons

Buss-semester

Bussresor i grupp på semestern förknippas ofta med pensionärsresor, men så behöver det absolut inte vara. Flertalet arrangörer idag riktar sig till barnfamiljer och det finns bussresor med paketerbjudande till bland annat Legoland, Kolmården och Disneyland.

Buss-semester

Det finns massor av bussresor både inom Sverige och övriga Europa med roliga stop, fina sevärdheter och bra shoppingsmöjligheter. Och vill man inte resa med ett färdigt paket går det självklart bra att boka enbart bussresa också. En weekend i Tyskland, spabesök i Polen eller shopping i Paris kanske passar dig och din familj?

Miljövänligt alternativ

Näst efter tåg är bussresor det miljövänligaste alternativet att semestra i Sverige. Och när det gäller övriga Europa så är till och med bussresorna ibland mer miljövänliga än tågresorna, beroende på om tåget drivs av grön el, el från kolkraftverk eller diesel. Miljövänlig tågsemester »

Bussresor speciellt för barnfamiljer

Att resa med buss är både enkelt och bekvämt och de många barn tycker till och med att det är spännande. Speciellt om det är extra roliga saker som väntar vid slutstationen.

Reseföretagen nedan arrangerar även fler resor inom Sverige, Norden och övriga europa. Här nämner vi de som är speciellt familjeinriktade.

Tjörnarps buss   
Avgår från Skåne och anordnar bussresor för barnfamiljer till Kolmården och Legoland.

Resmakarn
Bussresa till Disneyland i Paris med avgång från Alingsås och flertalet orter ned mot Helsingborg.

Kanalbuss
Bussresa till Legoland i Billund med avgång från Flen och flertalet orter ned mot Mjölby.

MK Bussresor
Bussresa till Legoland, Lego House och Randers Regnskov med avgång från Mariestad och flertalet orter ned mot Göteborg.

Andra tips på bussresearrangörer är Olvemarks och Rolfs buss. Jämförelsesiten Allabussresor.se har samlat bussresor från 39 olika bussresearrangörer och där kan man söka från flera olika avreseorter, tema och destination.

Bussresa utan paket

Bussnätet i Europa är bra och det finns flera olika bra sidor att söka bussresor på. Ett bar av dom är Nettbuss.se och www.flixbus.se.  Flixbuss har Europas största utbud av fjärrbussar och har ett nät i bland annat Tyskland, Frankrike, Italien, Österrike, Nederländerna och Kroatien och gränsöverskridande linjetrafik till Skandinavien, Spanien, England och Östeuropa.

Tips: Nattbussarna har oftast förre mellanstopp än dagsturerna vilket innebär kortare restud.


Av: · · Senast uppdaterad 2020-01-13
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2024 Barnsemester.se