Annons

Barnens favoritparker i Frankrike

Frankrike har anläggningar som passar både stor och liten. Den som vi barnfamiljer i Sverige känner mest till är förstås Disneyland Paris, men det finns fler - Parc Asterix till exempel!

Parc Asterix
På Parc Asterix möter ni gallerna Asterix och Obelix och andra figurer från den populära serien.

Disneyland Paris
På Disneyland Resort Paris kan man träffa alla välkända figurer från Disneys sagovärld.

Disneyland Resort Paris

Här kan man träffa alla välkända figurer från Disneys sagovärld. Här finns också karuseller, t ex en av världens snabbaste bergochdalbanor, parader och shower.

Sedan två år tillbaka finns även Walt Disney Studios Park där Disneys filmer blir levande. Ni kan vara med om filmtrick, stuntshower och andra häftiga upplevelser.

I år fyller parken 15 år och det firar man med att alla barn under 7 år bor gratis och får fri entré när man bokar hotell via deras hemsida.

Läs mer: Disneyland Resort Paris »

Renate och Anders har varit där med barnen:
Läs deras berättelse »

Lisbeths familj berättar om bilresan till Disneyland Paris och Biarritz. Läs deras berättelse »


Så tågluffar man till Disneyland Paris: Åka tåg »30 km norr om Paris ligger Gallernas egen lekpark. Här bor fransmännens seriestoltheter Asterix, Obelix och deras vänner!

Tänk på: Många menar att en dag inte räcker för att hinna se allt på Disneyland.

Parc Asterix

30 km norr om Paris ligger Gallernas egen lekpark. Här bor fransmännens seriestoltheter Asterix, Obelix och deras vänner!

Man kan besöka en gallisk by precis som den såg ut under gallernas tid, och se alla figurerna ur Asterixböckerna bjuda på skådespel. Här finns även ett mindre nöjesfält och en delfinshow. Parken är lite svårnavigerad så köp en karta.

Läs mer: Parc Asterix »


Vulcania
Vulcania lär barn om jordens inre.


Montagne des Singes
I Alsace kan ni se apor leva fritt i en stor skog, och ni kan besöka en rovfågelshow på Kintzheims slott.

Vulcania

Vulcania är det senaste tillskottet bland temaparker i Frankrike. På ett pedagogiskt och spännande sätt presenterar vetenskapsparken information om vulkanernas mysterium.

Du kan ta med ditt barn längst ner i en krater utskuren i lavan, till ett djup på 35 meter där specialeffekter trollar fram en resa till jordens innersta kärna. En upplevelse för barn stora nog att förstå sammanhanget.

Galleriet visar variationerna på vulkanernas aktivitet med spektakulära animationer av utbrott. En vulkanisk trädgård med exotisk vegetation har blivit ett populärt område att spatsera i. Universumteatern är en resa i tid och rum.

Slutligen, på en enorm filmduk 415 kvadratmeter stor, visas en film om jordens alla vulkaner. Entusiaster kan besöka ”Krafft centret” där det kända vulkanforskarparet, Maurice och Katie Krafft visar en temasamling.

Läs mer: Vulcania »


Apberget/La Montagne des Singes

Parken ligger 5 km från Sélestat i Alsace, och här strövar mer än 200 makaker fritt i en skog på 20 ha.

På örnslottet - Volerie des Aigles i Alsace flyger de största rovfåglarna, örnarna och kondorerna fritt. De framför en fantastisk show inne i Kintzheims medeltida slott.

Läs mer: Montagne des Signes »


Av: · · Senast uppdaterad 2014-09-22
Artikelkategori(er)
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

 

© Copyright 2003 - 2022 Barnsemester.se