Annons

Frankrikes regioner

Vi har fått massor av e-mail från barnfamiljer som är nyfikna på att bila till Frankrike. Men vilket distrikt ska man sikta in sig på? Hur långt söderut vill ni köra? Här får du lite fakta om Frankrikes olika regioner och vad som är särskilt med dem. Trevlig resa!

Ile de France

Sol, bad och exklusiva badorter

I södra Frankrike ligger medelhavsregionerna Languedoc, Provence och Korsika med varmt klimat, sandstränder, azurblått hav och exklusiva badorter.

Städerna Nice, St Tropez och Cannes har gott om så kallade jetsetmänniskor, blanka sportbilar och gigantiska motorbåtar.

På uteserveringarna ser man ofta "fina damer" med en liten knähund i famnen. Hunden serveras egen fin mat vid bordet, på egen tallrik, som vilken gäst som helst. Fint ska det vara!

Côtes d'Armor

Berg

Bergsområdet består av Auvergne med sitt vulkanlandskap. Franche-Comté är ett historiskt område med många kulturella traditioner. Pyrenéerna, där snötäckta bergstoppar kombineras med ett rikt kulturarv och många äventyrsaktiviteter för hela familjen. Rhonedalen som är ett perfekt resemål för den som vill syssla med utomhusaktiviteter, åka på vinrutter, besöka vinslott och äta gott.

Granitkusten

Borgar, bautastenar och väderkvarnar

I nordvästra Frankrike på en halvö i Atlanten ligger Bretagne. Här finns spännande bautastenar, rosa granitkust, sandstränder och ett tidvattenfenomen som är mycket speciellt. Vattennivån varierar med 15 meter mellan ebb och flod på vissa ställen.

Vidare österut ligger Normandie med spännande hamnstäder, badorter, borgar och byggnader från medeltiden. Flandern med sina karaktäristiska väderkvarnar ligger vid kanalkustens nordvästra hörn. Här finns moderna storstäder, pittoreska små byar, badorter och familjevänliga nöjen.

The Channel Tunnel, som förbinder Frankrike med England genom en tunnel under vattnet är ett riktigt äventyr för barn. Loire har många fina badstränder och Loiredalen med sin frodiga natur. Poitou-Charentes är en historisk och traditionsrik region i den västra delen av Frankrike. I semesterorterna längs kusten kan ni njuta av ostron, och i regionen finns även tema- och djurparker, fågelreservat och akvarier.

Vin, kungar, slott och nöjesparker

I centrala och nordöstra Frankrike ligger Bourgogne, Centralmassivet, Alsace och Champagne.

Bourgogne är känt för sina många vinfält, vingårdar och vinhus. Det är spännande för barn att besöka någon av de medeltidsborgar och kloster som finns kvar sedan medeltiden.

Centralmassivet var tidigare kungarnas hemvist. Här finns historiska slott och stora slottsparker som är toppen för barn att springa runt i. Symbolen för Alsace är de blomprydda korsvirkeshus som är så vanliga. Varje år tävlar byarna här om vilken som är den mest färgsprakande och blomsterfyllda. Åk dit och titta, och glöm inte kameran! I Alsace finns även djurparker, akvarier, äventyrs- och nöjesparker.

Frankrikes främsta vindistrikt Champagne är en riktig pärla. Landskapet är oerhört vackert och en fröjd att bila genom.

 

Frankrikes regioner   1. Alsace »
2. Aquitaine
»
3. Auvergne »
4. Basse-Normandie »
5. Bourgogne »
6. Bretagne »
7. Centre »
8. Champagne »
9. Korsika »
10. Franche-Comté »
11. Haute-Normandie »
  12. Île-de-France »
13. Languedoc-Roussillon »
14. Limousin »
15. Lorraine »
16. Midi-Pyrénées »
17. Nord-Pas-de-Calais »
18. Pays-de-la-Loire »
19. Picardie »
20. Poitou-Charentes »
21. Franska Rivieran »
22. Rhône-Alpes »

 


Av: · · Senast uppdaterad 2018-04-06
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Frankrikes - regioner
Vi har fått massor av e-mail från barnfamiljer som är nyfikna på att bila till Frankrike. Men vilket distrikt ska man sikta in sig på? Hur långt söderut vill ni köra? Här får du lite fakta [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
15% rabatt på måndagar, tisdagar och söndagar på Gothenburg Escape Game
Gratis mjukglass eller Fun Slush!
Fri saft hela dagen + en gratis sandmålning till familjens barn
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Givskud Zoo
Danmark
Universeum
Göteborg
LEGOLAND® Billund
Danmark
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies