Annons
Del 5, Thailand (Koh Lanta)

Pär och Cecilia reser i Thailand just nu, följ deras resa!

Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 5.

Barn
Svante gillar också fruktdrinkarna.

Elefantridning genom gummiplantage

Veckan började med att Clara äntligen fick sina flätor med pärlor. De flesta turistbarn här nere får sådana, det är populärt.

I tisdags var jag och Clara och red på elefanter, det skumpar faktiskt en hel del. Riktigt ”turistigt” var det, men kul för stunden. Vi red igenom gummiplantage där alla träd hade en skåra i barken och en liten kopp som fångade upp gummimassan.

Massage varje dag

Cecilia njöt under eftermiddagen av en massage. Jag och Clara fick massage i onsdags vilket var helt underbart. Det finns många massagehus längs stranden. Det är helt fantastiskt att ligga och lyssna till vågornas brus samtidigt som man får en timmes massage!

Vi gick på thaiboxning

På kvällen var jag och en granne på thaiboxning, nationalsporten. Det var en ny upplevelse. Det fanns två biljettluckor, en för thailändare och en för turister. Turisterna fick betala 900 bht medan thailändarna endast betalade 150 bht.

thaiboxning
Pappa Pär gick på Thaiboxning med en kompis. Thaiboxning är Thailands nationalsport.

Vi var inte helt nöjda med detta och försökte diskutera men det var helkört! Några thailändare köpte ut thaibiljetter och sålde till turister och stoppade vinsten i fickan. Den som sålde mest visade sig vara tränaren för hemmalaget.

Vi hamnade mitt i Moodyssons filminspelning!

Som en lite extra krydda på arrangemanget spelade Lucas Moodysson in sin nya film "Mammoth" på plats under kvällen. Vi fick skriva på lappar om att vi godkände att de tog bilder och ljud under fighten. Filmen handlar om en amerikan som byter livsstil, den spelas in i Thailand och Fillipinerna samt i studio i Sverige och kommer troligtvis på bio i höst, då är jag kanske med!

Nu är jag och Svante magsjuka

Resten av veckan har mest handlat om sjukdom. Vi var ute och åt på onsdagkvällen och troligtvis blev jag och Svante matförgiftade av dåligt smör. Sedan dess har det mest varit kräkningar, diarré och feber. I går var vi hos läkaren och fick  antibiotika och annan medicin, så nu hoppas vi att det blir bättre. Jag har inte ätit på 2,5 dygn men fick i mig lite bröd i morse. Att jag orkar skriva detta är dock ett tecken på att jag är på bättringsvägen.

/Pär, Cecilia, Clara och Svante

 


Senast uppdaterad 2014-10-03
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Gudfastsson-dagbok-del 1
Del 1: Lämnar Uppsala Familjen Gudfastsson reser till Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse. Här är del 1. Nu längtar vi bara hit... Hur ska flygresan gå? Måndag [...]
Gudfastsson-dagbok-del 4
Del 4: Thailand (Koh Lanta) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 4. Pappa Pär och lille Svante. Många svenskar här Nu har vi [...]
Gudfastsson-dagbok-del 6
Del 6: Thailand (Koh Lanta) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 6. Svenskön Koh Lanta bjuder på vackra solnedgångar. Det var [...]
Gudfastsson-dagbok-del 7
Del 7: Thailand (Koh Lanta) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 7. Clara älskar att surfa på vågorna. Det är lite knepigt [...]
Gudfastsson-dagbok-del 8
Del 8: Thailand (Koh Muk) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 8. Vårt hotell Charlie Beach Resort har den bästa frukost vi har varit [...]
Gudfastsson - dagbok - del 10
Del 10: Thailand (Phuket) Familjen Gudfastsson är föräldralediga i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 10. Syskonen Bus leker på stranden hela dagarna [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
Fri entré för familjens barn på Eslövs Leksaksmuseum
Fri entré för ett barn per familj på Toy World
Alltid minst 10% rabatt på allt boende hos Sembo
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Sagolandet Tomteland
Dalarna
Det Oceanarium
Danmark
Romme Alpin
Dalarna
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2021 Barnsemester.se