Annons
Del 9: Thailand (Koh Phi Phi)

Pär och Cecilia reser i Thailand just nu, följ deras resa!

Familjen Gudfastsson är föräldralediga i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 9.

barn
Vi har solskyddsläder på barnen. Solen är stark och det är lätt att bli bränd, särskilt när man är liten.

Framme på Koh Phi Phi

Nu har vi kommit till Koh Phi Phi, paradisön som drabbades så hårt av Tsunamin. Vår bild stämde inte riktigt överens med verkligheten, det är väldigt mycket mer exploaterat här än vi hade förväntat oss. När thailändarna byggde upp ön igen verkar de ha expanderat ganska mycket.

Vi bor på ett hotell, Hotel Phi Phi, nära hamnen. Utsikten från vår balkong är overkligt vacker, som ett vykort! Stranden är helt fantastisk med finkorning sand, nästan vit. På systerön spelade man in filmen "The Beach".

Kommersen är livlig

Kring vårt hotell är det ett myller av turistaffärer, utflyktsförsäljare, massagesalonger, dykshoppar (har aldrig sett fler!), restauranger, barer och gatuförsäljare. Det är dessutom väldigt mycket människor!

Vi har hittills bott på lugna och isolerade småöar, där det kommer nya människor någon gång per dag, så det här känns ovant. På kvällarna när vi går i "centrum av byn" känns det verkligen som att Koh Phi Phi har blivit en party-ö.


phi phi island
Hela familjen på ön Koh Phi Phis strand. Många sandslott blir det.

Glass hjälper Svante

Lite olämpligt håller Svante på att få tänder och vill verkligen inte äta någon mat... Han dräglar och är allmänt kinkig. De senaste två dygnen har han endast ätit glass! Vi ger honom dock så mycket glass vi får i honom. Hoppas att det släpper snart, stackars Svante.

Imorgon går båtluffen vidare (vi har inte varit på fastlandet sedan den 6 november). Vi åker till Phuket där vi ska bo på Kamala Beach.

Hälsningar Pär, Cecilia, Clara och Svante.Senast uppdaterad 2014-10-03
Artikelkategori(er)
Relaterade artiklar
Familjen Gudfastssons reseberättelse
Pär och Cecilia är medlemmar på Barnsemester.se och åkte på backpackingresa i Thailand. De var där under sin föräldraledighet. Läs deras egen story! Dagbok Del 1: Förberedelser och [...]
Gudfastsson-dagbok-del 2
Del 2: Thailand (Ao Nang) Familjen Gudfastsson reser till Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse. Här är del 2. Clara vid poolen Så klarade barnen flygresan Nu har vi [...]
Gudfastsson-dagbok-del 4
Del 4: Thailand (Koh Lanta) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 4. Pappa Pär och lille Svante. Många svenskar här Nu har vi [...]
Gudfastsson-dagbok-del 7
Del 7: Thailand (Koh Lanta) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 7. Clara älskar att surfa på vågorna. Det är lite knepigt [...]
Gudfastsson-dagbok-del 8
Del 8: Thailand (Koh Muk) Familjen Gudfastsson är i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 8. Vårt hotell Charlie Beach Resort har den bästa frukost vi har varit [...]
Gudfastsson - dagbok - del 10
Del 10: Thailand (Phuket) Familjen Gudfastsson är föräldralediga i Thailand med barnen Clara och lille Svante. Läs deras reseberättelse, här är del 10. Syskonen Bus leker på stranden hela dagarna [...]
Här är det bäst väder under din semester! Vår väderguide hjälper dig hitta perfekta resmål året om.
I många länder finns det härliga vattenparker, djurparker och annat roligt.
Billiga resor hittar du enklast med hjälp av jämförelsesajter. Bland annat hos oss!
Annons
Populära erbjudanden
10% på hela bokningen vid bokning för minst 6 personer
20% rabatt på logi i Kolarkoja, vid 2 eller fler nätter
Gå 2, betala för 1 på leklandet Kaatach
Fler erbjudanden
Annons
Populära familjenöjen
Idre Fjäll
Dalarna
Ramundberget
Härjedalen
Stöten i Sälen
Dalarna
Fler tips
Annons
Annons
Annons
Annons
Till toppen av sidan

Om Barnsemester.se

Barnsemester.se är en turistguide för barnfamiljer med tips, inspiration och information om kul barnaktiviteter, familjenöjen, evenemang och utflyktsmål med fokus på barn och familj.

Sök på aktiviteter att göra med barn utifrån dina krav och önskemål. Syftet är att förenkla för dig att hitta saker att göra med familjen under allt från korta utflykter under lediga dagar till semester längre bort.

Här finns också tips inför resan, planeringstips och massor av andra semestertips som passar dig som ska på semester med barn.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev fyllt med inspiration, tips och erbjudanden.

© Copyright 2003 - 2020 Barnsemester.se
Barnsemester.se använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt.
Tillåt cookies